x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special "Sunt speculatii sau intoxicari"

"Sunt speculatii sau intoxicari"

07 Apr 2005   •   00:00

Pesedistii Ristea Priboi si Viorel Hrebenciuc, precum si omul de afaceri Fatih Taher sunt in atentia procurorilor, care au inceput mai multe descinderi la domiciliile lor. Acesta a fost zvonul care a ajuns ieri in toate redactiile si care s-a dovedit, in final, o alarma falsa.



  • de LAVINIA DIMANCEA, MIRUNA PASA

  • ALARMA FALSA. Ieri n-au avut loc descinderi la locuintele pesedistilor Viorel Hrebenciuc (foto stanga) si Ristea Priboi
    Surse judiciare acreditau ieri, la orele pranzului, ideea ca procurori si politisti efectueaza descinderi in legatura cu o presupusa cercetare penala a pesedistilor Ristea Priboi, Viorel Hrebenciuc si a omului de afaceri Fatih Taher. Aceleasi surse precizau ca anchetatorii ar efectua perchezitii la domiciliul si la firmele lui Ristea Priboi, in cautare de dovezi care sa clarifice legaturile acestuia cu omul de afaceri sirian Omar Hayssam. La domiciliul lui Ristea Priboi era insa liniste la acea ora cand au fost lansate informatiile. Prima data am verificat la adresa din Strada Sabinelor nr. 108, unde Priboi are un apartament la etajul 4, insa vecinii au spus ca nimeni nu a venit in cursul zilei sa verifice locuinta fostului deputat. De altfel, Priboi nici nu mai locuieste aici, unii vecini spunand ca apartamentul apartine unuia dintre fiii acestuia. Am mers la adresa din Strada Sf. Elefterie nr. 37, unde Priboi are o vila, "protejata" bine de ochii curiosilor de ziduri foarte inalte. Vecinii au confirmat ca Priboi locuieste aici, dar ca nu l-au vazut de ceva vreme si nici nu au sesizat vreo miscare. Am incercat sa vorbim cu cineva de-al casei, dar in van. La soneria de la usa impunatoare a casei nu a raspuns nimeni.

    CLARIFICARE. Putin mai tarziu, autoritatile aveau sa clarifice lucrurile: nu a avut loc nici un fel de perchezitie sau audiere a celor trei. In jurul orei 16:00, un comunicat al Parchetului General preciza ca Hayssam este cercetat de procurori in doua dosare pentru infractiuni economice si intr-un al treilea pentru presupuse legaturi cu rapitorii celor trei ziaristi romani.

    Anchetatorii au negat insa zvonurile potrivit carora Taher, Hrebenciuc sau Priboi sunt cercetati in vreunul dintre aceste dosare. Potrivit Parchetului, aceste informatii "sunt simple speculatii sau intoxicari".

    AIUREALA. Ieri, cand au fost lansate informatiile privind perchezitiile la domiciliul si firmele lui Priboi, acesta nu se afla in tara. Contactat telefonic, fostul deputat pesedist ne-a spus ca este in Iugoslavia, unde sotia sa se trateaza, fiind foarte bolnava, iar el "urmeaza un tratament complex". Priboi a precizat ca a plecat in Iugoslavia de la 25-26 martie si ca se va intoarce in tara in functie de recomandarile medicului. El a spus ca a auzit de toate zvonurile privind legaturile sale cu Omar Hayssam, dar neaga orice relatie cu sirianul si cu afacerile acestuia si sustine ca nu a fost contactat de autoritati. "Nu stiu ce este cu aceasta aiureala, nu inteleg. Nu am nici o legatura cu Omar Hayssam si nu am avut afaceri impreuna", ne-a declarat Priboi. El a spus totusi ca il cunoaste pe omul de afaceri sirian si chiar a facut parte cateva luni din Consiliul de Administratie al uneia dintre firmele acestuia. "O perioada scurta, sfarsitul anului 2000-ianuarie, februarie 2001, am facut parte din CA-ul unei societati, Divertis din cate imi amintesc, dar am renuntat repede cand am devenit deputat", a spus Priboi. El a precizat ca de atunci nu l-a mai vazut pe sirian decat de vreo 4-5 ori, dar in acest timp activitatea sa "nu s-a intersectat in nici un fel" cu cea a lui Hayssam.

    DEZMINTIRE. Viorel Hrebenciuc a negat si el ieri ca ar avea vreo legatura cu afacerile lui Hayssam. "Cineva incearca cu obstinatie sa ma lege de acest subiect. Va spun inca o data ca nu am nici o legatura cu Hayssam sau cu afacerile acestuia", a spus Hrebenciuc. El a recunoscut ca il cunoaste pe omul de afaceri sirian, dar, in opinia lui, "asta nu inseamna nimic, intrucat cunoaste mii de oameni". Intrebat daca a fost citat de Parchet, deputatul PSD a spus "ca nu exista nici un motiv". "Doar pentru ca il cunosc pe Hayssam? Care este problema?", a raspuns iritat deputatul pesedist.

    DEZMINTIRE

    "Cineva incearca cu obstinatie sa ma lege de acest subiect. Va spun inca o data ca nu am nici o legatura cu Hayssam sau cu afacerile acestuia" - Viorel Hrebenciuc, deputat PSD

    MARTURISIRE

    "O perioada scurta, sfarsitul anului 2000 ianuarie, februarie 2001, am facut parte din CA-ul unei societati, Divertis din cate imi amintesc, dar am renuntat repede cand am devenit deputat"

    NEGARE

    "Nu stiu ce este cu aceasta aiureala, nu inteleg. Nu am nici o legatura cu Omar Hayssam si nu am avut afaceri impreuna" - Ristea Priboi, membru PSD
    ×
    Subiecte în articol: eveniment hayssam priboi ristea priboi