Colegii de la "Academia Catavencu" au descoperit un lucru extrem de interesant: cele doua ordine ale Ministerului Educatiei (Consiliul National de Atestare a titlurilor, diplomelor si certificatelor universitare - CNATDCU), publicate in facsimil, au fost emise la un interval de 7 luni.
Un interval suficient pentru un campion al cercetarii stiintifice, cum este dl Mischie, ca sa intruneasca toate conditiile legale necesare confirmarii ca profesor universitar.Motivele amanarii
Concret, la prima solicitare, domnia-sa a fost amanat pentru ca ii lipseau 40 de articole publicate in reviste de specialitate, iar activitatea stiintifica pe care o raporta in primul dosar de candidatura nu era in domeniul pentru care solicita titlul (stiinte politice si administrative; drept public). Cum a reusit sa produca 40 de articole stiintifice (luati in calcul ca pentru fiecare articol e nevoie de o cercetare prealabila ca sa ai despre ce sa scrii) care sa fie acceptate de reviste de specialitate nu stim, dar e o performanta demna de cartea recordurilor. Sau, mai degraba, de Codul Penal.
Bursa explicatiilor
Sigur, in redactia "academicienilor " au fost emise cateva idei: poate ca baronul de Gorj si-a cumparat niste articole, ceea ce e laudabil, intr-un moment in care omologii sai intr-ale baronatului isi trag vile si masini de teren; sau poate ca a aranjat cu Beuran sa-i scrie, dar sa le semneze Mischie. Dar cea mai verosimila ipoteza ramane aia ca Mischie a fost recunoscut de Ministerul Educatiei ca profesor universitar in baza articolelor publicate nu de, ci despre domnia-sa. (J.N.)