x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Suspectul din cazul „Elodia din Neamţ” a încercat să mituiască un poliţist

Suspectul din cazul „Elodia din Neamţ” a încercat să mituiască un poliţist

de Adriana Oprea-Popescu    |    06 Sep 2012   •   11:40
Suspectul din cazul „Elodia din Neamţ” a încercat să mituiască un poliţist

Dupa ce in ziua de 29 august a fost prins furand, alaturi de alti trei prieteni, Costel Narcis Tutuianu (27 ani) i-a oferit unui agent de politie din Paunesti (Vrancea) 150 de lei, promitandu-i mai multi bani, daca il ajuta sa scape in acest dosar. 'La data de 30 august 2012 a fost inregistrat denuntul agentului de politie din cadrul IPJ Vrancea, care a sesizat faptul ca Costel Narcis T. i-a promis o suma neprecizata de bani pentru a-l favoriza cu ocazia cercetarilor in cadrul unui dosar penal in care invinuitul si alti trei faptuitori erau cercetati pentru furt, fiind prinsi in flagrant. In ciuda refuzului agentului de politie, faptuitorul a insistat, oferindu-i toti banii pe care ii avea asupra sa, respectiv suma de 150 lei, cu promisiunea ca, la viitoarea intalnire, care urma sa aiba loc la data de 2 septembrie a.c., sa se prezinte cu o suma mai mare', se precizeaza in comunicatul IJP Vrancea.

In urma denuntului, a fost organizat un flagrant, iar Tutuianu a fost prins in timp ce ii dadea politistului suma de 500 de lei, chiar in sediul politiei. Actiunea a fost organizata sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe linga Tribunalul Vrancea, cu sprijinul DGIPI. Impotriva lui Costel Narcis Tutuianu s-a dispus inceperea urmaririi penale pentru comiterea infractiunii de dare de mita, el fiind cercetat in stare de libertate.

Disparitia Ramonei

Tutuianu este principalul suspect in dosarul privind disparitia fostei sale sotii. Toate indiciile sustin ipoteza ca el ar fi ucis-o, si apoi ar fi distrus/ascuns cadavrul. Ramona Georgiana Tutuianu a disparut fara urma in seara zilei de duminica, 22 ianuarie a.c.. Tanara de 24 de ani locuia in satul Neagra, comuna Tasca (Neamt) si lucra ca barman in apropiere, la o pensiune din zona barajului Bicaz. In ziua disparitiei, patronul pensiunii a adus-o de la serviciu cu masina pana in dreptul unui podet ce traverseaza paraul din sat. De acolo si pana acasa, fata mai avea de mers 300 de metri. Era ora 18:20. Ramona ii spusese mamei ca-i va da un beep cand ajunge langa casa. N-a mai sunat-o niciodata.

Toate indiciile acrediteaza varianta ca fata ar fi fost ucisa de fostul ei sot, Costel Tutuianu (27 ani). Cei doi divortasera pe 22 noiembrie 2011, insa nu apucasera sa faca partajul. Aveau de impartit o casa mare, cu etaj, construita din munca lor si cu ajutorul rudelor aflate la munca prin Italia. Costel ar fi vrut sa-i ramana lui casa si ii oferise Ramonei 100 de milioane de lei vechi, ca sa renunte la pretentii. Ea ar fi vrut insa 700 de milioane. Discutau pe tema asta, fara sa fi ajuns la vreo intelegere, cand se mai intalneau prin sat sau la pensiunea unde si Costel fusese angajat. Era mecanic, si vara conducea ambarcatiunile cu turisti pe lac. Desi din noiembrie anul trecut intrase in somaj, mai trecea pe la pensiune si facea treaba, platit. Dupa ce a Ramona a disparut, nici el n-a calcat pe la fostul serviciu.

Parintii au reclamat la Politie disparitia Ramonei Tutuianu pe 24 ianuarie 2012. Pe 2 februarie, cazul a fost preluat de Parchetul de pe langa Tribunalul Neamt, care a inceput urmarirea penala. Politistii au alcatuit un cerc de suspecti, insa, dintre toti, doar fostul sot al tinerei disparute a picat testul poligraf la intrebarile relevante cauzei. In plus, el nu poate justifica ce a facut pe 22 ianuarie, intre orele 18:40 – 19:20, adica exact in perioada in care tanara a disparut. A devenit rapid suspectul principal, iar criminalistii i-au perchezitionat masina (o Dacie papuc) si casa, de unde au fost ridicate obiecte de imbracaminte. La ambele perchezitii s-au gasit urme biologice care au fost trimise, pentru a fi expertizate, la Institutul de Criminalistica al IGPR.

Pentru ca imediat dupa disparitia Ramonei in zona a nins si a fost ger, abia pe 21 martie au inceput cautarile pentru gasirea cadavrului tinerei. Jandarmi, politisti si pompieri au periat zonele impadurite si abrupte de langa barajul Bicaz. Scafandri din cadrul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta au cautat trupul fetei disparute in lacul Bicaz. Fara niciun rezultat.

×