x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Talentul lui Michael, un cadou unic pentru noi

Talentul lui Michael, un cadou unic pentru noi

de Mihaela Biliovschi    |    07 Iul 2009   •   00:00
Talentul lui Michael, un cadou unic pentru noi

El este reflecţia lumii. A noastră. Poate de aceea misiunea mea la Los Angeles a fost una dintre cele mai dificile. În mine s-a dat o luptă teribilă. Am încercat să trec peste tristeţea mea, ca să pot vorbi cu oamenii. Le-am ascultat poveştile, însă de fapt eu eram cea care avea nevoie să vorbească. Am avut, tot timpul acesta, şi-l voi avea pe mai departe, un sentiment ciudat de vinovăţie.



5027-96290-502396149501795882micutcopy.jpgMAMA, COPIII LUI ŞI COPIII LUMII
Michael, viaţa lui, este reflecţia noastră. Moartea lui este consecinţa. Talentul său, un cadou unic pe care l-am avut.

Ultimul său testament, cel puţin ultimul testament cunoscut, spune totul despre Michael: 40% pentru mama sa, 40% pentru copiii săi, iar restul de 20% pentru caritate. Aceştia au făcut parte din sufletul lui, mama şi copiii i-au motivat întreaga carieră. Pentru ei a muncit Michael.

Copilul Michael îşi avuse soarta pecetluită înainte de a se naşte. Tatăl său, Joe Jackson, un operator de macara în săracul ţinut din Gary, Indiana, cânta uneori prin baruri, să mai scoată un ban. Apoi a avut ingenioasa idee de a-şi aduce "echipa" de acasă, copiii, pe scena mirosind a alcool din barurile locale.

Michael a crescut în localuri, cântând pentru alţii, făcându-i fericiţi, fiind martorul comportamentului ciudat al adulţilor. Când nu era pe scenă, copilul era la antrenamente, alături de fraţii săi, sub privirile aprinse ale tatălui ce-i coordona cu biciul în mână.

Nu-l pot judeca la nesfârşit pe Joe Jackson, cine ştie, poate fără el n-ar fi existat un Michael Jackson. De fapt, e sigur, nu ar fi existat Michael Jackson. Dar un alt merit al lui Joe a fost că, ţinându-şi copiii toată ziua legaţi de antrenamente muzicale, i-a ţinut departe de străzile toxice ale ţinutului sărac din care proveneau. Mai târziu în viaţă, Michael l-a iertat pe tatăl său pentru durerea pe care i-a provocat-o când era copil, pentru copilăria furată. Cel mai mult a suferit, spunea Michael într-un interviu, pentru faptul că nu a avut parte de lucrurile amuzante pe care le făceau alţi copii, nu a avut parte de sărbători sau de Crăciun.

A dat tot ce-a avut mai bun în el, Michael devenind vedeta grupului Jackson 5. A tratat misiunea cu seriozitate şi cu dragoste. Pentru el, muzica devenise salvare. "Muzica schimbă, asculţi muzică într-un lift şi altfel te comporţi cu vecinul. Asculţi muzică într-un magazin şi-ţi afecteză felul în care faci cumpărături", spunea Michael într-un interviu recent.

Adolescenţa nu i-a adus schimbare în bine. În timp ce calităţile sale muzicale şi coregrafice deveniseră profesioniste, Michael se confrunta cu problemele normale pe care un adolescent le are. Schimbarea vocii, a tenului, a trăsăturilor feţei. În special, îşi amintea Michael, tatăl său era tare supărat pe nasul lui, spunându-i acest lucru cu dispreţ şi acuzator. Adolescenţa i-a mai adus ceva dureros. Michael începuse să dezvolte aceleaşi trăsături faciale ca ale tatălui său. Într-o fotografie din anul 1980, în care apare alături de prietenul său, Lionel Richie, Michael seamănă izbitor de mult cu tatăl său. Fotografia a fost publicată de revista People în ediţia specială dedicată comemorării Regelui Pop.

Apoi a avut loc incidentul din timpul filmării reclamei în care i-a luat foc părul. După care a aflat că suferă de vitiligo, o boală cronică ce cauzează depigmentarea pielii pe anumite porţiuni ale extremităţilor: mâini, picioare, faţă. Michael a trebuit să găsească o modalitate de a ascunde semnele, deşi nu există un tratament eficient pentru simptome sau boală.

După ce-a atins perfecţiunea prin muzică şi dans, Michael a căzut, încet şi constant, victimă celor din jur dispuşi să profite de banii şi de inocenţa lui. Procesul a culminat cu acuzaţiile de pedofilie, o cruce grea pe care Michael a purtat-o timp de 12 ani. I-a distrus imaginea, încrederea, arta. Deşi a fost achitat de un juriu în 2005, Michael a fost atacat cu ceea ce iubea mai mult, copiii.

Dar, în ciuda achitării, cariera lui s-a aflat în declin. Resursele financiare au început să scadă dramatic, fiind tocat din toate părţile de avocaţi, de doctori, de "prieteni". În acel moment, Michael nu mai avea decât salvarea oferită de medicamente periculoase care creau dependenţă. Iar acestea i-au fost livrate cu mare generozitate şi din abundenţă.

CINCI DOCTORI ANCHETAŢI, SCUZELE APAR
În momentul acesta, autorităţile de la Los Angeles investighează cinci doctori care l-au servit pe Michael de-a lungul timpului, inclusiv pe doctorul Conrad Murray, singurul martor al ultimelor clipe de viaţă ale pacientului său. Autorităţile încearcă să afle dacă medicamentele administrate de medici au dus la moartea artistului. Avocatul lui Conrad Murray a transmis o declaraţie ieri spunând că Murray "nu a prescris nici un medicament care ar fi cauzat moartea clientului său". Moartea lui Michael trebuie să reprezinte un semnal de alarmă puternic pentru autorităţile DEA (Drug Enforcement Agency) cum că mafia drogurilor de lux nu are limite. Şi că situaţia le-a scăpat de sub control.

SE VA ÎNCHEIA CU "SMILE"

Memorialul de la Staples Center va fi un eveniment imens. Ţinând cont de reacţia fanilor, leşinurile cu care se lăsa fiecare concert Michael Jackson, nu ar fi de mirare să vedem ambulanţele în toiul activităţii. Cele mai renumite vedete participă la Memorialul programat să înceapă la orele 10.00 dimineaţa şi care va dura o oră şi zece minute. Fratele cel mai apropiat de Michael, Jermaine, şi cel care a susţinut continuu înmormântarea lui Michael la Neverland, va încheia Memorialul cu interpretarea melodiei "Smile" a lui Charlie Chaplin, moment ce va aduce lacrimi pe feţele celor un miliard de oameni aşteptaţi să urmărească evenimentul de comemorare a Regelui Pop. Probabil va fi momentul unic în care toată lumea va fi foarte aproape de a conştientiza ce am pierdut, cu adevărat, prin moartea lui Michael Jackson.

×
Subiecte în articol: special copiii michael jackson