x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Traian Basescu a cazut la pace cu Adrian Nastase

Traian Basescu a cazut la pace cu Adrian Nastase

17 Iul 2004   •   00:00

Primarul general al Capitalei, Traian Basescu, a fost nevoit ieri sa se intalneasca cu premierul Adrian Nastase pentru a discuta proiectele edilitare finantate de Banca Europeana de Investitii (BEI). La discutie a participat si prefectul Ovidiu Grecea.

Asta in conditiile in care la ultima sedinta a Consiliului Municipal, Basescu a facut un intreg taraboi atunci cand prefectul Ovidiu Grecea a incercat sa amane pentru o saptamana aprobarea proiectelor, tocmai pentru ca acestea sa fie discutate si cu premierul. Intrevederea trebuia sa aiba loc pentru ca proiectele au nevoie si de aprobarea Ministerului Finantelor.

Ca prin "minune", Basescu, Nastase si Grecea si-au dat intalnire la Palatul Victoria, insa nici unul dintre ei nu a vrut sa dezvolte subiectul dupa terminarea intrevederii. Primarul general al Capitalei a refuzat sa faca comentarii, iar prefectul Grecea si-a inchis imediat telefonul, probabil de frica sa nu le scape vreun porumbel din gura.

Doar purtatorul de cuvant al Guvernului, Despina Neagoe, a dat unele explicatii din care reiesea faptul ca primul-ministru este de acord ca aceste proiecte sa beneficieze de sprijinul Executivului, in sensul acordarii de garantii guvernamentale BEI. Componenta locala a finantarii va fi sustinuta de Consiliul General al Capitalei, fara a implica sume de la bugetul de stat. Tacerea lui Basescu si a lui Grecea, cei mai vorbareti reprezentanti ai administratiei locale, este suspecta. Se pare ca discutiile de la Guvern n-au fost tocmai prietenoase, asa cum au fost relatate de purtatorul de cuvant.

DECIZIE. Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat in urma cu patru zile trei dintre proiectele finantate de BEI: realizarea parcajului subteran de la Gara de Nord, modernizarea tramvaielor, reabilitarea strazilor. Luarea unei decizii in privinta unui alt proiect de acelasi tip, construirea pasajului de la Basarab, a fost amanata pentru o sedinta viitoare. (Monica Andrei)

×
Subiecte în articol: eveniment