x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special "Trăienel", un mic pofticios la vin

"Trăienel", un mic pofticios la vin

13 Mai 2010   •   00:00
"Trăienel", un mic pofticios la vin
Detalii amuzante despre copilăria şi tinereţea lui Traian Băsescu dezvaluite de mai muţi săteni din locul unde a copilărit, satul Balciu, comuna Miroslava. Una din fostele sale prietene de joacă a povestit reporterilor de la  Bună ziua Iaşi că l-a îmbătat pe "Trăienel" cu furtunul, pe când acesta avea numai 10 ani.

articol preluat de pe Bună ziua Iaşi - www.bzi.ro

Traian Basescu a copilarit în satul Balciu din comuna Miroslava, acolo unde revenea în fiecare vacanta pentru a-si revedea prietenii, dar si "parintii" de suflet.

"Aici era o alee cu pruni. Ne jucam toti împreuna, eu cu Mircea si Traienel. Mergeam la furat cirese, duceam vaca la cireada si dormeam în pod. Eram mici... ei veneau în fiecare vacanta, de iarna si de vara. Abia asteptam sa ne revedem", povesteste entuziasmata Ana Chersan, de 54 ani, o prietena din copilarie a sefului statului.

Femeia îsi aminteste cu lux de amanunte ziua când l-a îmbatat cu furtunul pe Traian Basescu. Seful statului era curios sa guste din vinul matusei Lucia Putantica si a baut alcoolul cu furtunul. "Era toamna si mama abia culesese strugurii. Am gustat niste vin pe la vecini si am venit la noi acasa. Traienel mi-a zis ca ar vrea sa guste vinul mamei si a baut cu furtunul. Ne-am ascuns de ai mei în pod si am baut vin. Era mic, avea vreo 10 ani. Se îmbatase atunci, si el si Mircea (Mircea Basescu - n.r.). De-as fi stiut...", îsi aminteste cu nostalgie Ana Chersan.

Prietenii din copilarie suttin ca Traian Basescu era un copil istet si priceput la toate, însa nu s-au gândit niciodata ca va ajunge cel mai important om în stat. "Era istet si tare sever. A învatat de la taica-sau sa fie organizat si bun la toate. Avea stofa de conducator si uite ca a si ajuns. Îi placea mult sa dea ordine...Stiam ca o sa ajunga ceva mai mare...", povesteste Victor Emila, de 74 de ani, care sustine ca seful statului a avut o relatie foarte apropiata cu familia lui.

Ana Chersan îsi aminteste ca fratii Basescu o ajutau de fiecare data la treburile din gospodarie si erau nedespartiti. "N-am crezut ca o sa ajunga presedinte...Mergeam cu el la cireada cu vaca si la cules de nuci. Jucam fotbal lânga iaz...Ne urcam prin pod, în copaci. Eram tot timpul împreuna. Ne întelegeam foarte bine. Au venit aici, în sat, de când erau mici copii... era normal sa fim apropiati", a conchis Ana.

Vecinii îsi amintesc ca Traian Basescu obisnuia sa le fure laptele din oala imediat ce mulgeau vaca. "Era tare zburdalnic. Sarea toate gardurile. Acuma era sus în deal la nuci, iar cand te întorceai îl vedeai la iaz", a spus matusa Lucia reporterilor de la Buna Ziua Iasi. "Nu l-am votat. Am stiut ca face numai rele. Îl stiu de când era mic... Nimeni din sat nu l-a votat", au mai spus satenii.

Vestea micsorarii pensiilor cu 15 la suta a cazut ca un trasnet pe capul prietenilor lui Traian Basescu. Acestia au pensii de câteva sute de lei si se tem ca vor ajunge sa moara de foame. "O sa murim de foame, Traiane! De ce ne iei pensiile? De ce nu aplici legea corect? Eu am o pensie de 500 lei si din asta traiesc. Abia îmi ajunge de mâncare si medicamente. Nu am crezut vreodata ca baiatul care a crescut lânga mine o sa faca una ca asta. Din ce sa mai traim? Ce vina avem noi? Oare nu-i este mila? Nu am televizor, dar l-am auzit vorbind la radio... ne-a nenorocit", a spus matusa Lucia.

"A trecut pe aici, dar nu am apucat sa-l vad. Nu ne-a ajutat niciodata cu nimic, iar noi nici nu l-am votat. Acuma este greu, iar tara se duce de râpa. Ce sa-i doresc lui Traienel? Sa fie sanatos si sa conduca tara mai bine, ca... nu prea face bine ce face...", a conchis Ana, vechea prietena a presedintelui.

×
Subiecte în articol: traian basescu