x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Trucuri... parfumate

Trucuri... parfumate

de Magda Cristina Ursache    |    28 Sep 2012   •   21:00
Trucuri... parfumate

Ne bucuram ori de cate ori gasim acel parfum care pare facut special pentru noi. Dar se intampla de multe ori sa nu persiste mai mult de cateva ore. Exista insa mai multe metode de a-l face sa reziste mai mult.

Nu foarte multa lume stie, dar parfumul aplicat pe pielea uscata se va estompa mult mai repede decat daca este aplicat pe o piele sanatoasa si hidratata. Pielea uscata absoarbe uleiurile din parfum, uleiuri care practic mentin aroma. Daca vrei sa te asiguri ca mirosul nu dispare imediat, atunci creaza-ti un mic ritual de dimineata: fa un dus apoi, in zonele in care urmeaza sa te dai cu parfum, hidrateaza-te cu crema care se potriveste tipului tau de piele. Cel mai bine este sa alegi creme care nu au un miros foarte puternic sau, daca se poate, creme din aceeasi familie cu a parfumului. Asta nu inseamna neaparat sa ai o crema cu exact aceeasi aroma cu cea a parfumului, ci care sa aiba o aroma de acelasi tip. De exemplu, daca parfumul tau este unul floral, alege o crema cu aroma florala, daca este unul cu accente de citrice, alege o crema asemanatoare, sau daca..., ma rog, ati prins ideea.

E important de stiut ca orice problema pe care o poate avea pielea influenteaza parfumul, nu doar scurtandu-i durata de "viata', dar si modificandu-i aroma. De exemplu, daca ai iritatii sau eczeme pe piele si aplici parfum, acesta, in combinatie cu fluidele emanate, pot chiar da nastere unor mirosuri neplacute. Verifica mereu sa ai pielea sanatoasa si rezolva orice problema pe care o intalnesti cat mai rapid, evitand sa te dai cu parfum pe pielea afectata. Si incearca sa nu te dai cu parfum doar pentru a acoperi mirosurile neplacute, deoarece nu doar ca nu vei reusi, dar poti chiar sa inrautatesti situatia. Nu ezita sa folosesti deodorante, chiar daca par mai puternic mirositoare; ele vor absorbi transpiratia si mirosurile si vor ajuta de fapt parfumul sa iasa in evidenta.

Aplica parfumul direct pe piele, accentuand in special in zona incheieturilor, a gatului sau in spatele genunchilor – pariez ca pe asta cu genunchii nu o stiati! Desi multa lume face exact contrariul, e mult mai bine sa apliccati parfumul inainte de a va imbraca, chiar daca va fi acoperit apoi de haine. De fapt, acoperit de haine, parfumul va rezista mai mult timp, chiar daca nu va mirosi, poate, la fel de intens.

Un alt secret este sa aplicati parfumul pe par. Dar aveti grija ca fragrantele care contin alcool va pot usca parul! Insa puteti apela la o mica smecherie: luati un spray de par, special conceput pentru hidratarea si intretinerea parului, cu o aroma din aceeasi familie cu cea a parfumului si... Voila! Parul va fi ingrijit, iar aroma sprayului hidratant va ajuta parfumul vostru preferat sa persiste.

×