x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Vacile asculta Beethoven

Vacile asculta Beethoven

08 Apr 2004   •   00:00

La cei 56 de ani ai sai, Horascu se poate lauda ca este singurul edil din Romania caruia cetatenii i-au ridicat o statuie.

De asemenea, se spune despre el ca are atatea idei nastrusnice, incat intr-o buna zi va intra in Cartea Recordurilor.

CURENT. Nemultumit de cantitatea de lapte pe care o produc in prezent cele 700 de vaci din comuna, primarul nostru si-a pus mintea la contributie si a venit cu o idee, care, spune el, va revolutiona sistemul zootehnic actual. Astfel, Horascu a hotarat ca islazul comunal este locatia potrivita pentru experimentul sau. Planul lui este destul de simplu. Islazul pe care pasc vacile va fi imprejmuit cu o instalatie sofisticata de iluminat, un fel de nocturna, dupa modelul unui stadion modern. Explicatia este simpla: s-a observat ca vacile ar vrea sa pasca si noaptea, ceea ce ar duce la o sporire a productivitatii. De asemenea, islazul va fi imprejmuit cu un imens gard electric, lucru care va contribui la educarea cornutelor. Dupa ce vor suferi cateva socuri electrice, acestea vor sti ca n-au ce cauta in afara islazului.

SIMFONIE. Dar adevarata revolutie de-abia acum incepe. Islazul va fi prevazut cu difuzoare, pentru ca vacile sa poata asculta muzica. Primarul spune ca aceste animale prefera muzica simfonica, care le da un sentiment linistitor, si in special creatiile lui Ludwig van Beethoven. Ideea i-a venit in timpul unei vizite in Franta. "Acolo, cand caprele auzeau o anumita melodie, fugeau imediat sa fie mulse", ne marturiseste el. Horascu este convins ca ascultand o simfonie de Beethoven, vacile melomane vor da mai mult lapte. (Octavian Herta)

×
Subiecte în articol: eveniment