x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Valeriu Zgonea, lui Crin Antonescu: Cine nu e în stare, să plece de la guvernare

Valeriu Zgonea, lui Crin Antonescu: Cine nu e în stare, să plece de la guvernare

18 Dec 2013   •   11:49
Valeriu Zgonea, lui Crin Antonescu: Cine nu e în stare, să plece de la guvernare
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, astăzi, la RFI, că social-democraţii dezavuează atitudinea liderului PNL, Crin Antonescu, de "a spăla rufele în public".

Zgonea a mai spus că partenerii de alianţă nu se pot certa după un an şi să-şi ia jucăriile şi să plece.

"I-am spus şi aseară domnului Antonescu, problemele pe care le are trebuie să le rezolve în cadrul Uniunii Social Liberale. Eu nu apreciez şi nici premierul Victor Ponta, nici colegii mei social-democraţi sau conservatori nu apreciem acest mod de lucru care era tipic Alianţei D.A., de a spăla rufele în public. Crin Antonescu este un om al dialogului şi al consensului, pentru că aşa trebuie să fie un preşedinte modern, european, al statului român. Astfel de abordări, indiferent cine-l sfătuieşte nu sunt foarte, foarte, foarte bune nici pentru PNL, nici pentru USL, pentru că avem într-o balanţă mai multe avantaje şi mai multe câştiguri şi de imagine şi de respect din partea societăţii", a spus Zgonea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a mai spus că USL "nu a fost făcută pentru orgoliul unuia dintre participanţi, ci pentru români".

"Nu putem să stăm orgolioşi acum, să fim supăraţi, ne luăm jucăriile şi plecăm. I-am explicat şi aseară şi i-am spus că întotdeauna vor exista sincope, întotdeauna vor exista orgolii, pentru că avem două grupuri parlamentare foarte mari. Obligaţia noastră este să ducem mandatul până la capăt. Nu putem să ne certăm după un an de zile, să ne luăm jucăriile şi să plecă. Cei care sunt în stare să lucreze trebuie să rămână la guvernare, cei care nu sunt în stare pot să plece. Nu e nimeni obligatoriu să stea la guvernare, dar aceasta este obligaţia noastră, am venit la guvernare, ne respectăm angajamentele”, a mai spus președintele Camerei.

×