x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special VIP-uri - Distractie de iarna la St. Bart

VIP-uri - Distractie de iarna la St. Bart

de Cornelia Preda    |    07 Ian 2007   •   00:00
VIP-uri - Distractie de iarna la St. Bart

In anii ’70, familiile Rotchild si Rockefeller, atrase de frumusetea naturii din St. Bart, cea mai mica dintre insulele franceze din Caraibe, investeau in cateva domenii. De atunci, locul a devenit punctul de atractie al starurilor de la Hollywood.

ATRACTIE - Cea mai mica dintre insulele franceze din Caraibe si VIP-urile sale
In anii ’70, familiile Rotchild si Rockefeller, atrase de frumusetea naturii din St. Bart, cea mai mica dintre insulele franceze din Caraibe, investeau in cateva domenii. De atunci, locul a devenit punctul de atractie al starurilor de la Hollywood.

St. Bart-ul pare la prima vedere o insula saracacioasa. Tocmai de aceea a fost fascinant momentul cand s-a transformat in cea mai pretentioasa locatie pentru perioada Sarbatorilor de iarna. Cand am ajuns acolo, in urma cu o saptamana, insula era aproape pustie. Multi prieteni ne descrisesera locul ca fiind Saint Tropez-ul de iarna, dar mie mi s-a parut o combinatie nereusita intre insulele grecesti si coasta de sud a Italiei.

GATSBY. Iahtul lui imens, Summerwind pe nume, nu se misca deloc din port. Nici nu are rost! Ar fi un deranj prea mare pentru el sa cheme scafandrii de doua ori pe zi, ca sa ridice sau sa ingroape ancora de 300 de metri si sa navigheze o ora in jurul insulei. Asa ca in ultimii 15 ani, in ziua de Craciun, Jeff isi parcheaza iahtul in port si il umple cu… oameni si petreceri! In seara de Craciun am fost invitati pe Summerwind. In living dansau cel putin 40 de invitati, iar barbatii incercau sa-i intre in voie celebrei actrite Tara Reid (foto in valuri).

"Jeff este renumit pentru party-urile date pe Summerwind. Este un Gatsby al timpurilor noastre", imi spune la ureche o americanca de la petrecere. Tocmai atunci, un tip in jur de 60 de ani, inalt de 1.85, foarte solid, alerga printre invitati, gesticuland disperat: "No smoking here! No windows! Don’t smoke here, please!… Outside!". Era chiar "Marele Gatsby", adica Jeff, unul dintre cei mai mari investitori pe piata imobiliara din America. De fapt, petrecerea lui fabuloasa a deschis sezonul de iarna in Caraibe.

DIAMANTE. Dupa petrecerea lui Jeff, insula s-a populat cu cei mai cunoscuti miliardari din America. La ora sase, cand se insera deja, toate vip-urile se strangeau la Carre d’or, un barulet cu vreo sapte-opt mese asezate in aer liber, intre cele mai scumpe magazine de marca. Cu palarii Panama sau fara, imbracati in camasi in culori deschise, cu ceasuri de 200.000 de euro, miliardarii veneau in fiecare seara insotiti de iubite sau sotii. Bronzati, relaxati. Femeile erau ceva mai elegante. "In St. Bart nu poti veni fara diamante", imi spune o prietena. "Fara pietre de cel putin patru carate, nu prea ai ce cauta pe-aici", a glumit ea apoi.

O seara la Carre d’or inseamna mai mult decat o vacanta pe Coasta de Azur. Aici au puteau fi admirati Michael Douglas cu Chatherine Zeta Jones - tinandu-se de mana ca un cuplu de proaspat indragostiti, Bon Jovi, Denzel Washington, Paul Allen, copropietarul lui Microsoft si altii. Ca la decernarea Premiilor Oscar, dar fara covor rosu si fara Oscaruri.

LUMEA. In seara de Anul Nou s-au anuntat cinci petreceri fabuloase, dar multi au preferat sa mearga doar pe iahturile a doi giganti: Paul Allen si Steve Jobs, fondatorul lui Apple Computers. A cantat Bono, si cr"me de la cr"me-ul american a intrat cu bine in Noul An. Multi s-au uitat un pic la CNN, au vazut ca Romania a intrat in UE si s-au bucurat foarte mult. Sau cel putin asa ne-au marturisit... Tarziu, dupa miezul noptii, o ploaie torentiala a acoperit St. Bart-ul ca o perdea fina si rece. Stiam ca exista acolo, departe, peste ocean, lumea de toate zilele, care asteapta dimineata Noului An.
×