x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Zig-zag - Mos maresal prin tranzitie

Zig-zag - Mos maresal prin tranzitie

de Laura Toma    |    22 Dec 2006   •   00:00
Zig-zag  - Mos maresal prin tranzitie
IN CULISELE COMPLICATEI METAMORFOZE A MOSULUI
De la cizmele rosii de cauciuc la Nokia 3220. De la diapozitive la placi de sunet si imprimante cu jet. De la celebrele bomboane de brad la pranzuri la Mc. E-he-he, tranzitie complicata, dragii Mosului…

Acum vorbind relaxat despre tranzitia asta, hai sa va spun cum a fost in decembrie ’89, cand Mos Gerila a iesit la pensie si am fost angajat in locul lui. Gerila a iesit subit la pensie. Nici nu fusese anuntat. In timp ce-si umplea sania pentru noaptea de 25 decembrie, a primit o citatie prin care era anuntat ca unul mai tanar si mai entuziast ii va lua locul.

Nu i-a picat prea bine mosului, dar asta e… La vremuri noi, Mos nou… Si m-a chemat la el ca sa-mi predea gestiunea… Mi-a dat mai intai sacii cu scrisori, apoi darurile, mi-a dat si sania, dar nu si renii… N-am putut negocia cu el… Asa ca in primul rand mi-am cumparat un motoras la sanie. Nu mi-am permis reni din primul an… si am pornit la drum… Apoi mi-am utilat incet-incet biroul: calculatoare, imprimante, faxuri, telefoane, DVD playere… Ce pot sa spun… acum chiar ma pot considera un mos postmodern… adica orice nascocire a vremurilor astea nu imi e necunoscuta…

MOS-MOS UTILAT! Colaborez cu diverse agentii de publicitate, iar ofiterii de PR ai marilor companii roiesc in jurul meu. Hainele pe care le imbrac poarta semnatura unor creatori celebri, dar nu cred ca am voie aici sa le rostesc numele… nu vreau sa va fac probleme… Apropo de transport, mi-am cumparat in cele din urma, pe langa reni, si un Jeep in leasing. Acum chiar ma descurc. Ceea ce mi-a ramas de rezolvat e sa maresc numarul centralistelor… nu mai fac fata solicitarilor, cat despre telefonul meu personal… ce sa mai spun… e supraincarcat cu SMS-uri ghiduse.

TRENDY. Tin si diete mai nou ca sa ma pot misca tot mai rapid. Merg la sala si consult un nutritionist. Toate astea ma tin in forma… caci nu pot sa-i dezamagesc pe prichindei. E-he-he… tranzitie solicitanta cum va spuneam… In restul timpului… organizez castinguri pentru spiridusi-asistenti si fac sedinte cu Mos Nicolae sa punem la punct strategiile pentru anul care urmeaza. Nu va ascund ca deseori ies scantei din aceste sedinte, dar na… unde top managementul nu e bantuit de neintelegeri!?

Plus ca mai sunt si rector la Universitatea Craciunitelor de Pretutindeni. Altfel spus, UCP. Pe timpul verii imi gasesc timp sa fac si ceva impachetari cu namol la Sovata, si pentru tratamente cu Gerovital. Una peste alta, agenda mea e full.

Draga Mos Craciun
Ma numesc Marius si am 8 ani. Am incercat sa fiu cuminte, dar am facut si traznai. N-as vrea sa fii suparat pe mine! Te rog, Mos Craciun, sa vii si pe la mine, ca in fiecare an. As vrea sa imi aduci si mie un echipament de fotbal, care sa aiba si ghete cu crampoane, ca sa joc fotbal cu Daria, verisoara mea, la Snagov, colectia de masinute Cars, un trenulet Polar Express si un games boy. As vrea, daca se poate, si blugi (nr. 36), un trening (nr. 36), adidasi (Nike, daca se poate, nr. 36) si un hanorac. Asta e tot ce imi doresc!

Cu drag
Marius
"Draga Mos Craciun,
Te rog frumos sa cauti in sacul tau de cadouri si poate vei gasi un telefon mobil NOKIA 3220, pe care sa il aduci unui copil cuminte din clasa a V-a, in noaptea dintre Ajun si Craciun sau chiar mai devreme. Sper sa gasesti ce mi-am dorit!"
Cu dragoste
Raduta Vlad Daniel

"Mosule,
Sa stii ca eu si fratiorul meu nu suntem prea cuminti, dar te rog frumos daca poti sa imi aduci si mie o pisicuta de plus si un CD cu SCOOBY DOO si o casa cu Alba ca zapada. Din cauza ca fratiorul meu este mic si nu stie sa spuna ce vrea, eu te rog sa ii aduci si lui o masinuta"

Ioana

"Draga Mos Craciun,
Eu am facut cam multe nazbatii, dar tot vreau sa imi aduci ceva daca se poate si numai daca vrei sa imi aduci ceva. Eu vreau sa imi aduci si surorii mele care se numeste Elena ceva ce vreti dumneavoastra sa ii aduci. Si ea a facut cam multe nazbatii, dar tot vrea sa ii aduci ceva"

Cu drag, Oana

"Mosule drag,
Eu as dori banci pentru colegii mei, manuale noi si o sala de mese pentru copiii de la scoala Vladesti, comuna Arges. Chiar daca nu am ascultat-o pe mami si pe tati, mi-as dori o masina cu telecomanda telighidata si minte multa. Anul asta am cojit lemne cu tataia si i-am spart din greseala capul Dianei si au dus-o la spital. Promit sa nu se mai intample niciodata.

Mihai

"Draga Mosule,
Eu locuiesc intr-un mic orasel, pe numele lui Onesti, si sunt mandru ca sunt nascut aici, pentru ca e orasul Nadiei Comaneci si tu sigur ai auzit de ea. Fratele tau, Mos Nicolae, a trecut si el pe la mine, dar a fost cam saracut, de aceea te astept pe tine, poate imi aduci mai multe jucarii. Nu-ti mai zic ce pozne am facut, ca sa nu te mai stresez si sa te las sa citesti si alte scrisori"

Alex

"Te rog frumos, Mos Craciun,
Sa imi aduci si mie pentru calculatorul pe care mi l-au cumparat parintii doua piese de care am nevoie neaparat si anume: o placa video Ati Radeon de 256 si un sidiraitar"

Iti multumesc, Dragos

"Mos Gerirule,
Iti spun de la inceput ca imi place la nebunie untul. Sora mea pe care o cheama Ioana e innebunita si ea dupa unt cu gem. Mereu ne certam de la unt… adica mai ales cand se termina pachetul. Te rog pe tine daca poti sa ne aduci mai mult, adica ea sa aiba pachetul ei, eu pe al meu"

Te salut, Nelu

Va propunem o introspectie asupra viselor de atunci si a implinirilor de azi, recitind impreuna scrisorile pe care i le-ati trimis Mosului, fie el Gerila sau Craciun.

Va asteptam misivele pe care le-ati compus copii fiind pe adresa redactiei Jurnalului National sau pe e-mail la moscraciun@jurnalul.ro.
×
Subiecte în articol: craciun special moş crăciun aduci