x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport L'Equipe: "Răzvan Lucescu a răsturnat ierarhiile la naţionala României"

L'Equipe: "Răzvan Lucescu a răsturnat ierarhiile la naţionala României"

05 Sep 2009   •   00:00

"Forţă regăsită", este titlul materialului dedicat de cotidianul L'Equipe naţionalei României, în care se menţionează că Răzvan Lucescu a răsturnat ierarhiile în rândul jucătorilor echipei române, iar schimbările făcute de el şi-au arătat roadele.



"Nedeterminată în lunile trecute, România şi-a regăsit forţa odată cu plecarea lui Victor Piţurcă. Noul selecţioner Răzvan Lucescu a răsturnat ierarhiile în rândul jucătorilor. Schimbările făcute de fiul legendei Mircea Lucescu şi-au arătat roadele. Fostul portar al Braşovului a reperat încrederea în rândul tricolorilor. Jose Mourinho din Giuleşti, porecla căpătată atunci când antrena Rapidul, a lucrat la moralul jucătorilor, renunţând la unii veterani care se instalaseră pe locul de titulari cu orice preţ (Tamaş, Contra, Cociş)", notează sursa citată.

"Realişti în felul lor. Ineficienţi în faţa porţii, Les Bleus îşi trăiesc eşecurile cu un soi de fatalism şi cu o anumită încredere în jocul lor. În timp ce calculele matematice ard, meciul cu România trebuie să permită francezilor să-şi recâştige creditul înainte de finala cu Serbia. Pentru a lupta pentru calificarea directă, există o condiţie: victorie cu România. Noua Românie îşi dă pe Stade France primul ei mare test. Franţa nu vrea să mai repete greşelile de la Constanţa, când a fost depăşită la fazele fixe", a mai scris L'Equipe, titrand: "Câstigati pentru a visa".

Cotidianul francez a precizat că "Gourcuff nu e Cristiano Ronaldo", prezentând declaraţiile jucătorului. "Nu sunt genul de jucător care să ia mingea şi să dribleze 25 de inşi . Pe teren îmi spun că nu sunt o vedetă, eu joc într-o echipă. Nu sunt Cristiano Ronaldo, nu sunt Ribery", a spus Gourcuff.

Conform sursei citate, selecţionerul Raymond Domenech s-a decis în mare parte asupra primului 11, Lloris urmând să fie între buturi, Benzema în atac, iar Ribery pe bancă. Echipa probabilă: Lloris - Sagna, Gallas, Abidal (Escude), Evra - L. Diarra, Toulalan - Anelka (Gignac), Gourcuff, Henry - Benzema.

"Victorie cu orice preţ", a titrat France Football: "Echipa Franţei trebuie neapărat să învingă România pentru a avea o finală la Belgrad". "Ribery, joker de lux", scrie Le Figaro. "Victorie pentru un vis", este titlul din France Soir. ”Les Bleus pot da restart în cursa calificării înainte de duleul cu Serbia”, a notat France Soir.

Ziarul La Depeche a titrat: ”Să mergem odată!”. ”Înainte, înainte…Mergeţi spre CM. Patru meciuri, patru victorii, direcţia Africa de Sud. Un singur pas greşit şi în noiembrie urmează baraj. Meciul cu România nu e o romanţă, nu mai e nici măcar un meci. Câştigaţi! E un imperativ! Chiar şi cu arhicunoscutul 1-0. Adversarul e dur, plin de capcane. Franţa trebuie să-şi recâştige aripile”, a precizat La Depeche.

”Bateţi România pentru o finală în Serbia”, este titlul din Le Parisien. ”Franţa trebuie să învingă pentru a-şi conserva şansele de calificare directă”, a scris sursa citată.

Mediafax

×
Subiecte în articol: sport