x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport „Diavoli" in Paradis

„Diavoli" in Paradis

04 Mai 2004   •   00:00
„Diavoli" in Paradis

AC Milan si-a asigurat matematic titlul de campioana cu doua etape inainte de finalul sezonului, in urma victoriei cu 1-0 din partida cu AS Roma, principala sa contracandidata.

DELIA GOMOESCU

AC Milan a obtinut cel de-al 17-lea titlu de campioana a Italiei, dupa ce a castigat cu 1-0 derby-ul cu AS Roma. Fara Cristi Chivu, accidentat, formatia lui Fabio Capello a fost invinsa pentru a patra oara in acest sezon in confruntarile cu „rossonerii" din campionat si Cupa Italiei. Cu doua etape inainte de final, Milan a totalizat 79 puncte si matematic nu mai poate pierde primul loc.

Primul titlu pentru Ancelotti

Daca pentru Milan acesta este cel de-al 7-lea „scudetto" din „era Berlusconi", pentru Carlo Ancelotti este primul titlu din cariera de antrenor. Tehnicianul italian a pierdut in doua randuri campionatul in 2000 si 2001, pe cand antrena pe Juventus. „Sunt emotionat. Era o bucurie pe care o asteptam de mult timp. Meritam titlul si este cu atat mai frumos cu cat l-am castigat tocmai dupa un meci cu Roma. A fost un an extraordinar", a declarat antrenorul noilor campioni. Doar doi dintre jucatorii „diavolului", Paolo Maldini si Billy Costacurta, au bifat toate cele sapte titluri castigate in cei 17 ani de cand gruparea din Milano a fost preluata de actualul prim-ministru al Italiei.

Suporteri in sarbatoare

Cei 80.000 de suporteri prezenti pe „San Siro" au declansat fiesta inca din minutul 2, cand Sevcenko a marcat unicul gol al meciului, dar fluierul final al lui Messina a aruncat pur si simplu in aer arena milaneza. Mii de fani ai „rossonerilor" au invadat strazile din Milano cu steaguri, trompete, bannere si confeti, fara sa fie opriti nici macar de furtuna puternica abatuta asupra orasului.

Gattuso si Dida loviti de petarde

Sarbatoarea celui de-al 17-lea „scudetto" a fost stricata de suporterii Romei, care pe tot parcursul reprizei secunde au aruncat pe teren cu nenumarate petarde, tintele preferate fiind Gattuso si Dida. De altfel, cei doi au fost nimeriti de mai multe ori, ceea ce a determinat intreruperea meciului in cateva randuri. Nu au lipsit nici incidentele de la stadion, soldate cu 11 raniti in randul fortelor de ordine. De asemenea, patru suporteri sunt cercetati pentru aruncare cu obiecte periculoase sau detinere de corpuri contondente. In mare masura furia fanilor Romei a pornit de la un hent in careu al lui Sevcenko, la care centralul Messina nu a acordat penalty pentru formatia lui Fabio Capello.

Gaddafi a debutat in Serie A

Fosta campioana, Juventus, a pierdut duminica, 0-1 in fata Perugiei lui Paul Codrea. Jucatorul roman a fost titular si a evoluat pe toata durata partidei. Meciul a constituit debutul lui Saadi Gaddafi in Serie A, desi fiul presedintelui libian este legitimat la Perugia din vara anului trecut. Pana in prezent, Gaddafi colectionase doar cateva prezente in lotul Perugiei, in calitate de rezerva. Intr-unul din aceste cazuri, pe 5 octombrie 2003, libianul a fost depistat pozitiv la un control antidoping, primind o suspendare de trei luni. Intamplator sau nu, Saadi Gaddafi a debutat chiar impotriva lui Juventus, echipa la care este actionar.

Sfaturi de la Berlusconi

In urma cu ceva timp, presedintele Silvio Berlusconi a declarat ca el ii face echipa lui Carlo Ancelotti. Antrenorul „rossonerilor" recunoaste ca premierul italian isi da cu parerea, insa spune ca niciodata nu a fost obligat sa urmeze ideile sefului sau. „Berlusconi isi exprima opiniile. Este normal sa o faca. Presedintele nu mi-a impus insa niciodata nimic", a spus Ancelotti. La finalul partidei de duminica, Berlusconi a petrecut 30 de minute in vestiar alaturi de jucatori, apoi a plecat refuzand sa faca declaratii presei.

SI FC Basel a devenit campioana

FC Basel a castigat campionatul Elvetiei dupa ce a invins cu 2-0 in deplasare pe FC Thun. Cu patru etape inainte de final, Basel, care a devenit pentru a zecea oara campioana, are 13 puncte avans fata de principala sa contracandidata Young Boys Berna. Suporterii elvetieni nu s-au bucurat insa in liniste de victorie. Duminica seara, fanii lui Basel au devastat un tren, provocand pagube de peste 170.000 de euro. Reprezentantii cailor ferate au anuntat ca vor depune plangere intrucat trenul nu mai poate fi reparat, banchetele fiind smulse si geamurile sparte.

SCOTIA. Celtic Glasgow a sarbatorit duminica cel de-al 39-lea titlu, intrand oficial in posesia trofeului. Petrecerea formatiei lui Marin O’Neill a fost stricata intr-o oarecare masura de Dunfermline, invingatoare cu 2-1 pe terenul campionilor, intr-o partida din runda a 35-a. Celtic isi asigurase insa matematic titlul inca din runda a 33-a, asa ca esecul nu prea a contat.

CEHIA. Si Banik Ostrava a avut motive de sarbatoare. Formatia ceha a devenit campioana, cu doua etape inainte de final, dupa ce a invins cu 1-0 in deplasare pe Sigma Olomouc. Banik Ostrava are 8 puncte avans fata de ocupanta locului secund, Sparta Praga.
×
Subiecte în articol: sport