x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport „Dinamo, condusa spre titlu de catre MI"

„Dinamo, condusa spre titlu de catre MI"

01 Mai 2004   •   00:00
„Dinamo, condusa spre titlu de catre MI"

Lupta pentru titlu dintre Dinamo si Steaua devine tot mai ascutita. Oficialii din Ghencea au lansat ieri un nou atac spre rivalii din Stefan cel Mare, sustinand ca arbitrii, supusi unor presiuni din partea Ministerului de Interne, o avantajeaza pe Dinamo.

MARIAN STEFAN, IONUT PADURARU

Dupa ce saptamana trecuta Gigi Becali, patronul Stelei, afirma ca Dinamo este condusa de o pleiada de generali, ieri a fost randul antrenorului Victor Piturca sa acuze implicarea Ministerului de Interne in lupta pentru titlu.

SUBTIL. Totul a pornit de la comentariile tehnicianului stelist pe marginea meciului Dinamo - FC Brasov, programat in aceasta seara. „E foarte greu ca Brasovul sa invinga in Stefan cel Mare, dar nu imposibil. Dinamo putea sa piarda si cu Craiova, si la Constanta, dar nu s-a intamplat asa", a spus Piturca, amintind ca marea rivala a fost avantajata de unele greseli ale arbitrilor la respectivele partide.

PRESIUNI. Dupa aceea Piturca a renuntat la subtilitati. „Nu numai Steaua a vazut greselile de arbitraj comise in favoarea lui Dinamo, ci toata lumea. Arbitrii care oficiaza la meciurile dinamovistilor o fac sub o anumita presiune. Sper ca Ion Craciunescu sa-i faca sa inteleaga ca si Dinamo trebuie arbitrata corect, chiar daca este echipa Ministerului de Interne", a spus tehnicianul stelist.

GRESEALA. Piturca nu l-a uitat nici pe centralul partidei Dinamo - FC Brasov, Marian Salomir. Antrenorul stelist afirmase, dupa meciul Ceahlaul - Steaua, ca Salomir nu are personalitate, deoarece s-a lasat intimidat de gazde. „Gheorghe Stefan a zis atunci ca Salomir a gresit la Oradea in defavoarea lui Dinamo. Sper ca acum sa nu greseasca in avantajul lui Dinamo", a conchis Piturca.

Borcea duce bani la Oradea

Victor Piturca a afirmat ca meciul cu FC Oradea, o echipa condamnata la retrogradare, va fi dificil, mai ales ca bihorenii vor stimulati financiar de catre Dinamo. Dupa ce la precedentul meci din deplasare al Stelei, la Piatra-Neamt, Dinamo a fost reprezentata de antrenorul Ioan Andone, la Oradea si-a anuntat prezenta directorul executiv al „cainilor", Cristi Borcea. „Stiu ca Borcea vine la Oradea sa-i premieze. Foarte bine. Nu are voie sa vada meciul? Eu nu m-as duce, ca nu sunt Borcea", a conchis Piturca.

Sageti spre Iordanescu

Antrenorul Stelei a afirmat ca jucatorii din campionatul intern au demonstrat, in meciul cu Germania, ca au valoare. „Iordanescu a spus ca nu are alternative in campionatul intern. Iata ca s-a demonstrat ca nu e asa. A mai spus ca in Divizia A nu mai sunt meciuri stategice, doar executii stranii. Ce ar trebui sa spunem acum, ca ni se pare straniu ca Romania a castigat meciul cu Germania?", s-a intrebat Piturca. El i-a reprosat selectionerului neconvocarea lui Florentin Dumitru, dar si netitularizarea lui Neaga.

Dinu s-a inspirat din Toparceanu

Replica lui Dinamo nu s-a lasat asteptata. Administratorul-delegat Cornel Dinu a declarat pentru site-ul oficial: „Este dureros ca aceste gangureli mai mult onomatopeice, declansate din bretoane ce acopera si vederea, vor sa se identifice cu traditia de fair-play a unui club de fotbal cu palmares impresionant. Nestiind nici macar veridica expresie populara «Cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia», ni se pare firesc pentru cei a caror existenta a fost adesea alaturi de legalitate, sa confunde in continuare FC Dinamo cu Ministerul de Interne".

Sase generali in conducerea lui Dinamo

Consiliul Director al FC Dinamo este format din 20 membri, dintre care cinci sunt doar cu statut de invitati permanenti. Chiar daca se sustine ca fotbalul dinamovist nu are nici o legatura cu Ministerul Administratiei si Internelor (MAI), in structurile de conducere, si anume in Consiliul Director, figureaza sase nume importante ale MAI, astfel:

  • Nicolae Berechet (vicepresedinte Consiliu Director) - chestor general, secretar de Stat in MAI

  • Tudor Cearapin (membru) - general de corp de armata, comandant al Comandamentului National al Jandarmeriei

  • Florin Sandu (membru) - chestor principal, secretar de Stat in MAI

  • Marcel Popescu (membru) - chestor, comandant al CS Dinamo

  • Niculaie Chesnoiu (membru de onoare) - chestor, sef al Directiei Financiare a MAI

  • Gheorghe Apostol Ion (membru de onoare) - chestor-sef, secretar general al MAI

    „Nu am cunostinte de nici o presiune asupra arbitrilor din partea Ministerului de Interne. Presiunile vin din partea conducatorilor de cluburi, prin declaratiile pe care acestia le fac in ziare"
    Ion Craciunescu, presedinte CCA
  • ×
    Subiecte în articol: sport dinamo piţurcă