x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport „Face politica de intimidare!"

„Face politica de intimidare!"

05 Mai 2004   •   00:00

Seful arbitrilor, Ion Craciunescu, a confirmat ieri ca va incepe o actiune penala impotriva presedintelui Ceahlaului, Gheorghe Stefan, care l-a acuzat dur dupa meciul cu Otelul, de sambata.

SORIN ANGHEL, MIHAI IGIROSANU

Masura doar de suspendare pe sase luni si amenda, dictata de LPF lui Gheorghe Stefan, dupa amenintarile proferate la adresa lui Marian Salomir in pauza meciului Ceahlaul - Steaua (1-1), a starnit si indignarea arbitrilor.

JUDECATA. Pe langa actiunea care va fi intentata de presedintele CCA, Stefan este amenintat si de un grup de arbitri. „Am primit un e-mail semnat de Marian Salomir, prin care am fost informat ca arbitrii nu sunt satisfacuti de masura luata de Liga impotriva domnului Stefan si doresc sa-l actioneze, la randul lor, in justitie", a anuntat Craciunescu.

HOTARAT. In plan personal, liderul arbitrilor s-a aratat decis sa-l dea in judecata pe Stefan: „Nu pot ramane insensibil la declaratiile calomnioase. Sunt atacuri fara nici un fundament si nu se poate ca, dupa un asemenea meci si un asemenea arbitraj, un om sa traga asemenea concluzii. Cauta sa duca o politica de intimidare a arbitrilor si vrea sa-si mute nerealizarile in alt plan".

Replica - „CCA nu este mosia lui Craciunescu"

  • Jurnalul National: Domnule Stefan, ce parere aveti despre initiativa lui Ion Craciunescu si a catorva arbitri de a va actiona in instanta?

    Gheorghe Stefan: Nu este normal ce se intampla. Nu se respecta regulamentele. Se incalca flagrant statutele UEFA si FIFA, iar daca Mircea Sandu nu va interveni voi face apel la forurile internationale.

  • Cum poate interveni Mircea Sandu?

    Presedintele Federatiei trebuie sa-i excluda din fotbal pe cei care apeleaza la astfel de metode de lucru, prin care nu se urmareste altceva decat destabilizarea Ceahlaului. Daca vrea sa ma dea in judecata, Craciunescu trebuie mai intai sa demisioneze.

  • Cine urmareste destabilizarea formatiei dumneavoastra?

    Craciunescu. Nu-i convine ca eu am curaj sa-i spun in fata adevarul. I se permit prea multe. El trebuie sa inteleaga ca arbitrii nu sunt sclavii sai, iar CCA nu este mosia sa.

  • Vine meciul de la Bacau. Va temeti mai mult de arbitraj decat de formatia antrenata de Ionut Lupescu?

    Normal ca arbitri sunt mai periculosi, pentru ca sunt foarte imprevizibili. Nu stii niciodata la ce sa te astepti de la ei. Jucatorii sunt mai usor de ghicit. Ii urmaresti la cateva meciuri si iti poti da seama de potentialul lor.

    "Al doilea guru sau Rasputin?"

    „Conform articolului 32, litera 1, amenintarea, bruscarea sau lovirea arbitrului se sanctioneaza cu ridicarea dreptului de organizare a partidelor de pe teren propriu timp de patru etapeì, a explicat Craciunescu. „De doua lucruri am incercat sa ma feresc in viata. Sa merg prin saloanele spitalelor sau prin salile de judecata. Cu toate astea, nu pot accepta toate aberatiile. M-a acuzat domnul Stefan ca i-am introdus in subconstient lui Helesteanu sa defavorizeze Ceahlaul. Oare am devenit psihologul Romaniei, am ajuns al doilea guru sau Rasputin?", s-a intrebat seful CCA.

    Cristi Balaj revine in Divizia A

    Tinut departe de gazon o lunga perioada din cauza unei accidentari, arbitrul Cristian Balaj are mari sanse sa revina la meciurile din Divizia A. ÑIn functie de cum se va prezenta in aceasta saptamana, il voi delega la etapa din acest week-end. Asa cum unei echipe ii este greu sa joace fara unul dintre fotbalistii de valoare, asa si noua ne-a fost greu fara unul dintre cei mai buni arbitrii. Ne bucura revenirea luiì, a spus Craciunescu.

    Alexandru Tudor, favorit pentru derby

    Ion Craciunescu a marturisit ieri ca are deja creionate delegarile pentru etapa din acest week-end a Diviziei A. Meciul rundei, dintre Rapid si Dinamo, este cel caruia presedintele CCA ii acorda cel mai mare interes. Surse din interiorul Comisiei sustin ca, din calculele lui Craciunescu ies Cristi Balaj, care abia revine in activitate, iar Ionica Serea, Marian Salomir si Sorin Corpodean au arbitrat in ultimele trei etape atat pe Rapid, cat si pe Dinamo. Marele favorit pentru a conduce la centru jocul ce ar putea decide titlul in acest sezon este bucuresteanul Alexandru Tudor, secundat de valceanul Augustus Constantin. O alta varianta ar putea fi Alexandru Deaconu, care manifesta o forma foarte buna.
  • ×
    Subiecte în articol: sport ştefan craciunescu