x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport „Marocanul" era sa fie lasat acasa

„Marocanul" era sa fie lasat acasa

20 Apr 2004   •   00:00
„Marocanul" era sa fie lasat acasa

Medaliile castigate la editia din acest an a Campionatelor Europene din Slovenia par sa faca uitat diferendul aparut in sanul lotului masculin de gimnastica.

Dupa ce au cucerit aurul pe echipe si titlul continental la individual compus prin Marian Dragulescu, elevii lui Dan Grecu s-au impus si in finalele pe aparate. Dragulescu a fost de neinvins la sol si sarituri, iar Ioan Suciu a fost imbatabil la cal cu manere. Astfel, tricolorii au facut ca imnul Romaniei sa cante de cinci ori in sala Tivoli din Ljubljana, un record demn de Cartea Recordurilor.

CONFLICT. Dincolo de performanta obtinuta, se pare ca au fost inlaturate tensiunile existente la nivelul echipei. Conflictul a fost declansat la sfarsitul anului trecut, cand Dan Grecu i-a impiedicat pe Marius Urzica si pe Marian Dragulescu sa participe la un concurs demonstrativ in Luxemburg, dotat cu premii substantiale. Cei doi gimnasti au parasit atunci cantonamentul.

REVENIRE. Inaintea Internationalelor de la Ploiesti, din urma cu doua saptamani, Dan Grecu a marturisit ca „Marocanul" nu intra in vederile sale pentru Europene, motivatia fiind viata extrasportiva agitata a acestuia. Evolutiile bune ale lui Dragulescu l-au facut pe antrenor sa revina asupra deciziei. De efect a fost si interventia lui Nicolae Vieru, presedintele FRG, care i-a amintit lui Grecu ca si el a fost prins „bine-dispus" in vremea cantonamentelor.

Madalina Corbeanu


„Le-am inchis gura tuturor"

  • Jurnalul National: Cum te simti cu patru medalii de aur la gat?

    Marian Dragulescu: Ma bucur mult, mai ales ca nu ma asteptam sa castig atatea. Ma gandeam ca prind un loc 1 la sol, poate si la sarituri sa urc pe podium, dar a fost mai mult decat atat.

  • Ai concurat cu presiunea celor intamplate inainte de Europene, cand nu se stia daca faci parte din lot?

    M-au afectat mult acele probleme, dar nu mai vreau sa vorbesc despre asta. Sa va explice domnul Dan Grecu de ce nu intram in vederile sale pentru Europene. Oricum, cred ca am aratat ce pot si asta voi face si in continuare.

  • Cum ramane cu cei care nu au crezut in tine?

    Le-am inchis gura, nu au ce sa-mi reproseze. Vei incasa o suma frumoasa dupa acest succes. Ce vei face cu banii? Habar nu am, nici nu am avut timp sa ma gandesc la asta. De fapt, nici nu mi-am facut un calcul, nu stiu cat voi lua.

  • Care sunt sansele de medalii la Olimpiada?

    E greu de spus, pentru ca acolo batalia va fi mult mai dura. Vor veni si asiaticii, care vor avea un cuvant de spus. Personal, vreau doar sa fiu lasat in pace, sa ma pregatesc la fel de bine.


    Jumatate de miliard pentru Dragulescu

    ANS premiaza cu 100 de milioane de lei titlul european. Presedintele Octavian Morariu a declarat ca intentioneaza sa dubleze aceasta suma pentru gimnasti. Dragulescu, Urzica, Suciu si Potra vor primi de la Dinamo, clubul unde sunt legitimati cate 50 de milioane de lei de medalie, la care se vor adauga banii de la sponsorul Mihai Erbasu. Saptamana viitoare, gimnastii dinamovisti vor fi primiti de ministrul de Interne, Ioan Rus, asa ca nu este exclusa varianta ridicarii in grad a acestora.

  • ×
    Subiecte în articol: sport dragulescu