x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport „Va fi un razboi total!"

„Va fi un razboi total!"

01 Apr 2004   •   00:00

Dupa surprinzatorul esec de pe teren propriu suferit in fata lui FC National, Rapid pare iesita din lupta pentru titlu. Echipa lui Dan Petrescu va juca, sambata, la Galati, contra echipei care a eliminat-o din Cupa Romaniei, indepartandu-i si de Cupa UEFA.

Dan Petrescu l-a invins pe Sorin Cartu in Cupa Romaniei, dar mai departe a mers Otelul. Sub comanda noului antrenor, galatenii sunt neinvinsi in campionat. RaZBOI. „Meciul de la Galati va fi un razboi total, deoarece Otelul este pe val, a castigat 7 puncte din 9 si este in semifinalele Cupei. Rapid trebuie sa joace tot timpul la victorie. Este urat sa pierzi. Nu mai pierdusem de mult si nu mai stiam gustul infrangerii. Chiar si la amicale, cand castigam, era bine", a declarat ieri Dan Petrescu. „Bursucul" spune ca nu ar fi pariat niciodata pe o victorie a Otelului la Brasov: „Nu cred ca este usor sa castigi la Brasov, care este disperata dupa puncte. Nu as fi pariat pe victoria Otelului si asta inseamna ca au tarie de caracter. Cel mai mult mi-e frica de antrenorul lor, mai ales ca il cunosc bine. Cel mai mare transfer al Otelului a fost Cartu". Tehnicianul rapidist a mai adaugat ca echipa sa nu va renunta la lupta pentru titlu pana cand aceasta nu se va incheia matematic: „Asta e ideea mea si eu voi crede in ea pana la sfarsit. Au mai fost cazuri, chiar si anul trecut, cand diferente mari au fost recuperate". INVINCIBIL. Antrenorul dunarenilor, Sorin Cartu, priveste meciul cu Rapid prin prisma obiectivului pe care il are echipa sa. „Imi dau seama ca e un meci foarte greu. Mi-am propus sa nu pierdem. Sa luam un punct, chiar trei, daca se poate. Obiectivul meu este sa salvez echipa de la retrogradare. Rapid a mai pierdut din elan, dar ramane o echipa puternica, greu de invins, mai ales ca giulestenii vin la Galati cu orgoliul ranit. Avem suporterii de partea noastra, e nebunie in oras, dar rapidistii vor sa isi ia revansa pentru eliminarea din Cupa", a declarat antrenorul Otelului.
Paul Andone, Vicentiu Neagoe

Cu Ilie, fara Niculae

In echipa Rapidului va reintra Sabin Ilie, dupa suspendarea de doua etape, dar va lipsi Daniel Niculae, care s-a accidentat. „Nu as vrea sa-i stric tot returul sau sa risc, mai ales ca ar putea evolua si la nationala. Vreau sa joace cand se simte pregatit suta la suta. Nu vreau sa-l fortez", a spus Dan Petrescu. De partea cealalta, Sorin Cartu se va putea baza pe Stefan Nanu, care si-a ispasit suspendarea. „Si eu am probleme de lot, dar nu ma plang. Rapid are multi jucatori valorosi si nu sta doar in Niculae", a declarat ex-craioveanul.

„Bursucul" merge pe mana Nationalului

Tehnicianul giulestean a fost impresionat de daruirea jucatorilor lui FC National in meciul cu Rapid si este convins ca acelasi lucru se va intampla si in meciul dintre „bancari" si Dinamo: „Sunt sigur ca vor face la fel si nu vor pierde cu Dinamo. Daca bat pe Dinamo au toate sansele sa ajunga si mai sus. Sper sa castige pentru ca sunt convins ca speculatiile din presa nu sunt reale. Am spus inaintea partidei cu Rapid ca, daca ne bat, vor incerca sa prinda locul 3", a spus Dan Petrescu. La ora actuala, FC National este pe locul 4 cu 28 de puncte, la 5 puncte de Rapid.

Nanu: „Sabin si-a aratat caracterul"

Partida de la Galati va oferi o reeditare a duelului dintre rapidistul Sabin Ilie si fundasul Otelului, Stefan Nanu. La ultimul meci, disputat in Cupa Romaniei, cei doi au fost eliminati pentru o altercatie, fiind apoi suspendati doua etape. „Sabin e un pusti, eu l-am crescut la Craiova. Dar s-a purtat copilareste si si-a aratat caracterul. Oricum, eu am fost suspendat gratuit. Vreau victoria sambata, dar nu neaparat pentru a-i plati vreo polita lui Sabin, ci pentru ca echipa noastra este pe un drum bun si are nevoie de rezultate", a explicat Nanu.

×
Subiecte în articol: sport rapid