x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport A 5-a finala la rand

A 5-a finala la rand

22 Apr 2004   •   00:00

Dupa un meci decis in mare parte de deciziile arbitrului Helesteanu, Dinamo s-a calificat in cea de-a 5-a finala consecutiva a Cupei Romaniei, unde urmeaza sa intalneasca in 6 iunie pe Otelul Galati.

Semifinala din Groapa a oferit o puternica senzatie de deja-vu. In meciul din campionat, disputat pe 13 martie in "Groapa" si incheiat 3-0, pitestenii rama- neau cu un om mai putin pe finalul primei reprize. Aseara, echipa lui Ion Moldovan a jucat 80 de minute in inferioritate si disproportia numerica a fost evidenta.

RATANGIU. Pe langa arbitrul Anton Helesteanu, eroul principal al intalnirii a fost atacantul celor de la FC Arges, deja "celebrul" Ciprian Tanasa. Acesta si-a confirmat renumele de ratangiu, irosind doua faze care puteau conduce la eliminarea lui Dinamo. In prima repriza, Tanasa l-a driblat si pe Cristi Munteanu pentru a trimite apoi in plasa laterala, iar cu 5 minute inainte de final, a trimis direct in portar dupa o faza lucrata de sarbul Jovanovici.

GAFA. In minutul 60, un penalty acordat mult prea usor de arbitrul Helesteanu a inchis definitiv calculele acestei semifinale. Claudiu Niculescu a plonjat spectaculos de langa Gabriel Craciun, fara a fi fost atins si l-a pacalit pe centralul iesean.

SORIN ANGHEL


Moldovan n-a reclamat arbitrajul!

La finele intalnirii, antrenorul oaspetilor, Ion Moldovan a parut destul de resemnat. El n-a reclamat nici o faza, preferand o declaratie banala. "Am ratat mult si cred ca daca am fi fructificat macar una dintre ocazii FC Arges ar fi fost finalista. A fost decisiv sa jucam in 10 de la inceputul meciului". Mijlocasul lui Dinamo, Dan Alexa era foarte incantat: "Am demonstrat ca Dinamo este singura echipa care practica un joc de calitate in Romania!". La randul sau, Andone a apreciat ca "ne-am facut singuri viata grea prin ratarile avute. Nu mai avem acea atitudine din tur, cand marcam multe goluri".


N-au mai fost 11 din minutul 11

Echilibrul meciului s-a rupt in minutul 11, cand arbitrul Helesteanu a decis eliminarea lui Somcherechi. Atunci, Claudiu Niculescu scapase spre poarta adversa, flancat de fundasul argesean, iar dinamovistul a speculat faptul ca Somcherechi a pus o mana pe el, cazand spectaculos. "Centralul" i-a dat "rosu" pitesteanului pentru fault in postura de ultim aparator.

×
Subiecte în articol: sport