x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport A inceput treaba

A inceput treaba

de Mihai Igirosanu    |    27 Iun 2007   •   00:00
A inceput treaba

Ajunşi luni seară in renumita staţiune din Austria, Kaprun, acolo unde vor zăbovi pănă la 6 iulie, steliştii au efectuat ieri-dimineaţă prima şedinţă de pregătire sub comanda noului antrenor Gică Hagi.

Steaua - Hagi şi-a cunoscut elevii la KaprunÂ

Ajunşi luni seară in renumita staţiune din Austria, Kaprun, acolo unde vor zăbovi pănă la 6 iulie, steliştii au efectuat ieri-dimineaţă prima şedinţă de pregătire sub comanda noului antrenor Gică Hagi.

Păstrănd obiceiul din Spania, de la Oliva, in frunte cu Gică Hagi, managerul sportiv Adrian Ilie şi antrenorul cu portarii, Zoltan Iaşko, roş-albaştrii au parcurs distanţa de la hotel pănă la terenul de antrenament pe biciclete.

ANTRENAMENT. Prima şedinţă de pregătire condusă de Hagi s-a desfăşurat pe micuţul stadion din Kaprun, iar in timpul acesteia antrenorul Stelei a purtat discuţii individuale cu mai mulţi jucători. Regele a alternat momentele de concentrare maximă cu cele in care a glumit cu elevii săi, a efectuat căteva exerciţii de stretching alături de aceştia, dar a găsit timp şi pentru a acorda căteva autografe unor puşti care l-au recunoscut. Pe toată durata antrenamentului, măna dreaptă a lui Hagi a fost italianul Massimo Pedreazzini, in vreme ce celălalt secund, Mihai Teja, a coordonat partea fizică. O primă problemă a apărut in cazul atacantului Victoraş Iacob, care a avut nevoie de intervenţia medicului din cauza unor dureri resimţite la genunchiul drept.Â

TRANSFER. După ce negocierile dintre Steaua şi FC Bruges nu s-au finalizat, atacantul francez al roş-albaştrilor Cyril Thereau a fost transferat la campioana en titre a Belgiei, Anderlecht. Conducătorii trupei din Ghencea au ajuns la un acord cu secretarul general şi managerul general al grupării din Bruxelles, Phillipe Collin, şi respectiv Herman Van Holsbeeck, discuţiile purtăndu-se ieri la sediul clubului Steaua. La negocieri a fost prezent şi reprezentantul fostului club al jucătorului, Charleroi, care va primi 30% din suma transferului, care este, după spusele lui Gigi Becali, de 2,9 milioane de euro. Anderlecht a ajuns la o inţelegere şi cu Thereau, care şi-a dat acordul de transfer la formaţia belgiană, el urmănd să semneze un contract pe patru ani.

Â

Emerghara

Dorit cu insistenţă de Gică Hagi, fundaşul stănga nigerian Ifeanyi Emeghara, pentru care Steaua plătise 1,2 milioane de euro celor de la Poli Timişoara, a semnat un contract pe trei ani şi va primi un salariu de 150.000 de euro. Fundaşul de 23 de ani se va alătura lotului stelist de la Kaprun imediat ce işi va rezolva problemele cu viza. "Imi pare bine că s-a rezolvat transferul meu. Mă bucur că voi imbrăca tricoul Stelei şi sper să căştig tot cu noua mea echipă. Cel mai mult imi doresc să evoluez in grupele Ligii Campionilor", a declarat Emeghara imediat după ce a semnat inţelegerea cu gruparea din Ghencea.

Â

Interes

Numirea lui Gică Hagi in funcţia de antrenor al Stelei nu a trecut neobservată in presa din intreaga lume. Cotidianul spaniol El Mundo Deportivo reaminteşte că Hagi a imbrăcat tricourile Barcelonei şi Realului, preluănd şi o declaraţie a lui Hagi: "Tradiţia Stelei ne obligă să căştigăm mereu tot, să fim mereu cei mai buni". Şi francezii de la L’Equipe anunţă numirea lui Hagi. "Clasată, surprinzător, doar a doua in campionatul Romăniei, Steaua şi-a asigurat serviciile idolului romănilor, Gheorghe Hagi". Vestea nu a trecut neobservată nici in SUA, Miami Herald titrănd: "Legenda romănilor, Hagi, preia marea Steaua".

×
Subiecte în articol: sport Gheorghe Hagi