x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Absolut nimic despre eternii perdanţi

Absolut nimic despre eternii perdanţi

de Mihai Igirosanu    |    07 Noi 2009   •   00:00
Absolut nimic despre eternii perdanţi
Sursa foto: Gabriela Arsenie/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Din respect pentru ceea ce înseamnă fotbalul adevărat, în materialul următor nu se va regăsi nici o declaraţie sau referire la echipele româneşti.Din simplul motiv că eternii perdanţi trebuie ignoraţi. Orice altceva e pierdere de vreme.



Înainte de a ignora definitiv formaţiile din Liga 1, lansăm o propunere către UEFA. Aceea ca în următoarea ediţie a Europa League toate cele patru echipe româneşti să fie repartizate în aceeaşi  grupă. În acest mod, vom marca, vom aduna puncte şi vom avea cu siguranţă două echipe în primăvara europeană. Asta dacă nu cumva forul european le va penaliza în fiecare rundă pentru calitatea precară a jocului, pentru infrastructură preistorică, pentru suporteri seminţari sau pentru gâlceavă plictisitoare şi nocivă a conducătorilor.

DINAMO - GALATASARAY 0-3
După 1-4 la Istanbul, nici o surpriză în Ştefan cel Mare. Pentru că Dinamo a fost atât de plictisitoare încât ne-a adus pe toţi în pană de inspiraţie, iată ce a scris presa turcă de ieri: "Galatasaray a câştigat meciul jucând lejer, însă adevărul este că fotbalul românesc este în cădere. Dinamo este o echipă slabă, a fost o adversară facilă pentru reprezentanta noastră", a notat Fanatik. La rândul lor, cei de la Milliyet au scris: "Nu trebuie să uităm că Dinamo Bucureşti este o echipă mai slabă decât Sivasspor. Pe toată durata meciului, dinamoviştii au avut o singură ocazie şi atunci de emoţie li s-a rătăcit mingea printre picioare". Antrenorul lui Galatasaray, olandezul Frank Rijkaard, a concluzionat: "Am făcut un meci inteligent, e o victorie mare pentru noi. Am început în forţă şi ne-a ajutat mult faptul că am înscris rapid".

FENERBAHCE - STEAUA 3-1
Inevitabilul s-a produs şi pe Sukru Sarakoglu. În ciuda echilibrului aparent din prima repriză, Alex, Kazim sau Andre Santos au părut extratereştrii pe lângă Toja, Bicfalvi sau ceilalţi stelişti. "Trebuie să recunoaştem că Steaua Bucureşti este o copie proastă a ceea ce era odată. Fenerbahce şi Galatasaray au acumulat 12 puncte în cele patru meciuri cu marile echipe din România, care nu sunt prea puternice. Să ne bucurăm, dar să ne şi gândim la asta", a scris ieri cotidianul Vatan. Ca de obicei, Milliyet a venit cu ironia perfectă, considerând că Steaua a arătat cel mult ca o echipă din a doua ligă turcă. După meci, tehnicianul lui Fener, germanul Christoph Daum, a spus: "Steaua a jucat mai bine acum decât în primul meci, poate că a ajutat-o şi faptul că au revenit în lot jucători care erau indisponibili. Ne-am concentrat după pauză şi am reuşit să mai marcăm de două ori".

ANDERLECHT - TIMIŞOARA 3-1
Eveniment colosal! Bănăţenii au marcat, în sfârşit, în Europa League. Sub titlul "Anderlecht stă pe roze", cotidianul belgian De Standaard a notat: "Românii ne-au dat emoţii în repriza a doua, golul egalizator dându-le avânt şi arătând un fotbal mai bun. Sau a căzut prea mult Anderlecht?". "Nu mă aşteptam la o asemenea reacţie a românilor imediat după pauză şi nu sunt satisfăcut de felul în care jucătorii mei au tratat anumite faze", a spus antrenorul lui Anderlecht, Ariel Jacobs.

CFR CLUJ - SPARTA PRAGA 2-3
Dramatism în Gruia. Doar din cauza unei căderi inexplicabile a cehilor. Publicaţia pragheză Aktualne a notat: "Sparta obţine o victorie pe muchie de cuţit, după un meci nebun. CFR s-a dovedit din nou vulnerabilă în defensivă". Antrenorul praghezilor, fostul mare internaţional Jozef Chovanec, a declarat: "Am avut un început neaşteptat de bun de meci. Din păcate, am avut probleme la finalizare şi nu am înscris golul trei mai devreme. Pe final nu mi-am dat seama că adversarii au rămas în nouă jucători, am aflat asta abia după meci, mi-a spus o persoană din anturajul clubului".

"Îmi pare rău pentru fanii lui Dinamo, fiindcă nu şi-au putut vedea echipa. Oricum, Steaua, pe care am întâlnit-o anul trecut, a fost mai bună decât Dinamo, cu siguranţă. Tot ce ne lipseşte pentru a câştiga din nou Cupa UEFA este Hagi"
Adnan Polat - preşedinte Galatasaray

"A fost un meci mai dificil aici pentru noi decât cel din România. Steaua este o echipă bună, însă Fenerbahce nu poate fi învinsă uşor pe teren propriu. Acum, Steaua nu se află într-o situaţie prea bună în clasamentul grupei, e dificil pentru ei"
Ariel Jacobs - antrenor Anderlecht

"Prima repriză a fost bizară, am controlat-o, dar n-am avut ocazii. Totuşi, am deschis scorul. Începutul reprizei secunde m-a enervat, şi golul lor a fost ciudat, cum s-a făcut marcajul la adversari. Am făcut destule erori"
Roberto Carlos - fundaş Fenerbahce

"Este cel mai important gol din cariera mea. Dacă am fi terminat 2-2, nu ne-ar fi convenit, pentru că meritam victoria. Am avut destule ocazii, nimeni nu s-ar fi mirat dacă am fi câştigat cu 4-0. Am crezut până la capăt că mai putem da un gol"
Wilfried - atacant Sparta Praga

×
Subiecte în articol: editorial