x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Adrian Mititelu, audiat la DNA Piteşti în dosarul corupţiei din arbitraj

Adrian Mititelu, audiat la DNA Piteşti în dosarul corupţiei din arbitraj

01 Feb 2010   •   00:00

Finanţatorul clubului de fotbal Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, s-a prezentat, în această după-amiază, la Serviciul Teritorial Piteşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Mititelu s-a prezentat la DNA în jurul orei 14.15, refuzând să facă declaraţii.

Potrivit avocatului clubului oltean, Dan Idita, Adrian Mititelu este audiat în dosarul corupţiei din arbitraj, informează Mediafax.

"Nu este nimic senzaţional. Domnul Adrian Mitelu a fost invitat în calitate de martor în dosarul corupţiei din arbitraj. Vă mai aduceţi aminte că Universitatea Craiova a fost fost prejudiciată de arbitri la meciul cu FC Argeş, din sezonul trecut, meci ce a făcut obiectul anchetei de cercetare penală a organelor abilitate", a declarat Dan Idita.

În dosarul corupţiei din arbitraj au fost arestaţi, în aprilie 2009, finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, fostul director al societăţii PIC din Piteşti Liviu Făcăleaţă şi fostul şef al Comisiei Centrale a Arbitrilor Gheorghe Constantin şi fostul şef al Inspectoratului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Piteşti, Cristian Libertatu.

Libertatu, arestat preventiv pentru luare de mită, a ieşit din penitenciar în 30 iulie 2009, după ce Curtea de Apel Piteşti a admis cercetarea lui în stare de libertate.

Cornel Penescu, Liviu Făcăleaţă şi Gheorghe Constantin au fost puşi în libertate vineri seară, după ce magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au decis înlocuirea măsurii arestării preventive în cazul lor cu obligaţia de a părăsi ţara.

Decizia este definitivă şi a fost pusă de îndată în aplicare, astfel că Penescu, Gheorghe Constantin şi Liviu Făcăleaţă au fost eliberaţi din Penitenciarul Mărgineni, din judeţul Dâmboviţa.

Alţi zece inculpaţi din acelaşi dosar, respectiv directorul pentru relaţii internaţionale al Federaţiei Române de Fotbal, Florin Prunea, observatorul federal Marcel Lică şi arbitrii Sorin Corpodean, Marcel Savaniu, Aurelian Bogaciu, Cristian Lucian Dan şi Sorin Caia, administratorul FC Argeş, Gheorghiţă Pieca, fostul preşedinte al formaţiei piteştene, Cristian Mincă, şi Daniela Cârstina, director în cazul societăţii PIC, acuzaţi şi ei de fapte de corupţie, au fost trimişi în judecată în stare de libertate.

Potrivit acuzaţiilor de la dosar, în perioada 2006 - aprilie 2009, inculpaţii Penescu Gheorghe Cornel, Făcăleaţă Liviu Ilie, Mincă Cristian, Pieca Gheorghiţă şi Gheorghe Constantin au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat, care a acţionat în mod coordonat în scopul comiterii mai multor infracţiuni grave de corupţie prin care să obţină beneficii financiare sau materiale.


×
Subiecte în articol: sport