x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Adrian Mutu: "Decizia dictată de FIFA împotriva mea este inumană şi injustă"

Adrian Mutu: "Decizia dictată de FIFA împotriva mea este inumană şi injustă"

18 Aug 2008   •   00:00

14:17 • "Atât eu, dar şi avocaţii mei, analizăm acest caz. Este o decizie injustă, inumană. Vom face recurs. Nu consider că am făcut ceva grav pentru a plăti această sumă. Voi face o conferinţă de presă împreună cu avocaţii mei şi vom discuta mai pe larg acest subiect. Încerc să nu fiu afectat, experienţa pe care o am cred că mă poate ajuta să diferenţiez lucrurile. Încerc să joc şi să mă concentrez",



"Atât eu, dar şi avocaţii mei, analizăm acest caz. Este o decizie injustă, inumană. Vom face recurs. Nu consider că am făcut ceva grav pentru a plăti această sumă. Voi face o conferinţă de presă împreună cu avocaţii mei şi vom discuta mai pe larg acest subiect. Încerc să nu fiu afectat, experienţa pe care o am cred că mă poate ajuta să diferenţiez lucrurile. Încerc să joc şi să mă concentrez", a spus Adrian Mutu într-o conferinţă de presă care a avut loc la Mogoşoaia.

FIFA a confirmat printr-un comunicat oficial că fotbalistul român Adrian Mutu trebuie să plătească daune materiale în valoare de 17 milioane de euro, fostului său club, Chelsea Londra, după ce a fost depistat că a consumat cocaină, motiv pentru care i s-a reziliat contractul. Chelsea i-a reziliat contractul de joc lui Mutu în octombrie 2004, după care jucătorul a primit o amendă şi a fost suspendat şapte luni din cauză că a consumat cocaină.

Atacantul este de părere că actuala grupă preliminară de calificare este mai dificilă faţă de precedenta, dar cu toate acestea este încrezător în posibilitatea unei calificări la CM 2010 (n.r. România face parte din Grupa 7 de calificare la Campionatul Mondial din 2010, alături de Franţa, Serbia, Lituania, Austria şi Insulele Feroe).   

Adrian Mutu a dorit să stingă conflictul cu presa românească, care-i criticase evoluţia de la EURO 2008, şi a afirmat: "Ce am avut de spus am spus pe blogul meu". Mutu a fost plăcut impresionat de gestul lui Cristi Borcea, care lansase un apel către oamenii de fotbal din România pentru a-l sprijini financiar în urma deciziei FIFA, dar a recunoscut că nu are nevoie de acest ajutor.

Adrian Mutu a negat orice conflict cu Victor Piţurcă, după care a explicat că la momentul desfăşurării EURO 2008 era apt fizic, întrucât dsiputase 60 de meciuri în precedentul sezon din Italia.

Internaţionalul român a opinat că a reuşit să treacă peste momentul ratării penalty-ului din meciul contra Italiei: "Voi mai executa 11 metri şi de acum încolo, pentru că eu am ratat în grupe, iar Baggio a făcut-o în finală. Nu mă mai gândesc la ce a fost în trecut. Avem o experienţă importantă, pozitivă şi trebuie să privim înainte".

×
Subiecte în articol: sport mutu