x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Adversare / La Marsilia n-au cântat "cocoşii"

Adversare / La Marsilia n-au cântat "cocoşii"

de Delia Gomoescu    |    13 Feb 2009   •   00:00

Nici rivalele României în lupta pentru un loc la CM 2010 nu trec prin momente fericite. Franţa, Serbia şi Austria au pierdut meciurile amicale disputate miercuri seară "Cocoşii" lui Raymond Domenech au fost învinşi pe teren propriu de Argentina lui Maradona, aflat la al doilea său meci pe banca tehnică a sud-americanilor. Un gol al lui Gutierrez în prima parte a jocului şi un altul al lui Messi aproape de final au stricat seara francezilor. Cei 60.000 de suporteri de pe "Velodrome" au sfârşit prin a-şi fluiera favoriţii şi a-i cere, încă o dată, demisia selecţionerului.



Domenech însă a reuşit să descopere şi elemente pozitive în urma eşecului: "Am văzut un meci bun, cu o primă repriză foarte frumoasă, deşi s-au întâmplat lucruri interesante şi după pauză. Evident că nu pot fi mulţumit de rezultat, dar au existat şi lucruri pozitive. Echipa a făcut progrese în plan defensiv". Totodată, antrenorul francez nu şi-a ascuns supărarea pe mass-media franceză, care vorbeşte despre "dubla decisivă" cu Lituania de la sfârşitul lunii martie. "Obiectivul nostru este calificarea la Cupa Mondială. Noţiunea de dublă confruntare induce ideea de eliminare, ceea ce n-are a face cu faza preliminară a unui campionat mondial. Doar nu e Liga Campionilor. Calificarea se joacă până în noiembrie", a punctat Domenech.

La rândul său, Serbia, viitoarea rivală a tricolorilor, n-a impresionat cu nimic, fiind învinsă de Ucraina, 0-1, în finala turneului din Cipru. Nici Austria nu stă mai bine. Selecţionata pregătită de Karel Bruckner a încasat două goluri în cinci minute de la Suedia. Doar Lituania a reuşit să câştige miercuri, 3-1 cu Andorra, dar adversarul a fost mai mult decât modest.

×
Subiecte în articol: sport