x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Alcaraz va redeveni lider mondial 1 la Roma, după triumful de la Madrid

Alcaraz va redeveni lider mondial 1 la Roma, după triumful de la Madrid

de Redacția Jurnalul    |    08 Mai 2023   •   17:00
Alcaraz va redeveni lider mondial 1 la Roma, după triumful de la Madrid
Sursa foto: Hepta/Carlos Alcaraz

Carlos Alcaraz va participa pentru prima dată în carieră la Mastersul de la Roma care începe săptămâna viitoare. Cu această ocazie el își va recupera locul întâi în clasamentul mondial ATP, deținut momentan de Novak Djokovic.

După ce și-a păstrat titlul la Madrid, duminică, învingându-l pe lucky loserul Jan-Lennard Struff cu 6-4, 3-6, 6-3, Alcaraz trebuie doar să se prezinte și să joace în primul tur la Roma pentru a-l depăși pe Djokovic.

Clasamentul se bazează pe punctele revendicate la fiecare turneu, care expiră în fiecare an. Pentru a menține punctele câștigate la un eveniment, un jucător trebuie să egaleze cel puțin numărul de puncte din anul precedent.

Alcaraz a lipsit anul trecut de la Mastersul de la Roma din cauza unei accidentări la gleznă, astfel că nu are puncte de apărat, în timp ce Djokovic a câștigat la Roma anul trecut și, prin urmare, nu-și poate îmbunătăți totalul de puncte.

Cu doar cinci puncte care îi despart acum pe cei doi jucători în clasament, Alcaraz va trece deasupra sârbului pe primul loc, chiar dacă va pierde în primul tur de la Roma.

După un început de sezon plin de accidentări, Alcaraz a declarat că este 100% și că gândește în stil mare, motivat să continue să-și îmbunătățească jocul în timp ce se pregătește pentru Openul Franței, care începe pe 28 mai.

"Sunt un tip ambițios și voi merge din plin pentru victorie la Roma", a declarat Alcaraz la o conferință de presă duminică.

"Ceea ce realizez este ceva mare. Tocmai am câștigat al zecelea meu titlu, al patrulea Masters 1000, două titluri consecutive aici la Madrid și sunt foarte aproape de a recâștiga locul 1 mondial.

"Este un moment special și sunt foarte mândru de ceea ce realizez. De munca pe care o depun".

Spaniolul, care a împlinit vineri 20 de ani, a avut un început spectaculos de carieră, câștigând US Open în septembrie anul trecut și devenind cel mai tânăr jucător care a ajuns în fruntea clasamentului.

Duminică, el a obținut al patrulea său titlu al sezonului, adăugându-se la triumfurile de la Buenos Aires, Indian Wells și Barcelona.

"Știu că am capacitatea de a juca bine în momentele importante", a declarat Alcaraz. "Sunt un jucător care crește sub presiune, pe scena mare, și îmi place să fac lucruri diferite în acele momente. Să mă adaptez la ceea ce îmi aduc adversarii mei.

"Sunt un jucător de finale: Am jucat 13 finale și am câștigat 10".

El s-a alăturat lui Rafael Nadal ca singurul campion de două ori consecutiv la Madrid și este cel mai tânăr care a păstrat un titlu ATP Masters 1000 de la colegul său spaniol la Monte-Carlo și Roma în 2005-2006.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: carlos alcaraz Roma