x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Alcaraz îl învinge pe Medvedev în finala de la Indian Wells și redevine lider mondial

Alcaraz îl învinge pe Medvedev în finala de la Indian Wells și redevine lider mondial

de Redacția Jurnalul    |    20 Mar 2023   •   10:47
Alcaraz îl învinge pe Medvedev în finala de la Indian Wells și redevine lider mondial
Sursa foto: Hepta

Carlos Alcaraz, principalul favorit, a întrerupt seria de 19 victorii consecutive ale lui Daniil Medvedev, duminică noaptea, în finala de la Indian Wells, scor 6-3, 6-2, rezultat cu care Alcaraz îl devansează pe Novak Djokovic, revenind pe primul loc în clasamentul mondial.

Alcaraz nu a cedat niciun set în cele șase meciuri disputate în turneu, iar performanța sa din deșertul californian îi conferă un plus de încredere înainte de apărarea titlului de la Miami Open.

"Joc foarte bine. Bineînțeles că astăzi, condițiile de astăzi au fost destul de grele. Bineînțeles că Daniil nu a jucat la cel mai bun nivel al său, evident", a declarat Alcaraz.

"Tot ce pot să spun este că sunt foarte mulțumit de performanța mea, de felul în care am jucat în acest turneu. Aștept cu nerăbdare să joc la acest nivel și la Miami".

Alcaraz a avut un debut perfec în finala de la Indian Wells, reușind un break timpuriu pentru un avantaj de 2-0, în condițiile în care a cedat doar șase puncte pe serviciu, trecând rapid prin setul inaugural în 36 de minute.

Rusul Medvedev, al cincilea favorit, care căuta să adauge un nou titlu consecutiv la cele trei pe care le-a câștigat anul acesta la Rotterdam, Doha și Dubai, nu a avut niciun răspuns la jocul spaniolului.

Alcaraz a făcut break la zero în primul game din setul al doilea și nu a cedat punct nici în game-ul următor, Medvedev pierzând 10 puncte consecutive.

Spaniolul a continuat să-l trimită pe Medvedev din colț în colț și a consolidat un alt break pentru un avantaj de 4-0, încheind meciul cu o victorie aparent fără prea mute emoții, în 70 de minute, fără să se confrunte cu o minge de break.

Medvedev nu a fost în mod clar în cea mai bună formă după ce și-a luxat glezna dreaptă în turul patru și apoi și-a tăiat degetul mare în sferturile de finală. De asemenea, el acuzat dificultăți din cauza vântului din timpul finalei.

"A fost o săptămână surprinzătoare din multe puncte de vedere", a declarat Medvedev. "Glezna, degetul mare, tenisul, vântul, orice. Dar aproape am reușit. ... Voi încerca să fiu mai bun data viitoare".

Victoria a marcat al treilea trofeu ATP Masters 1000 pentru Alcaraz, în vârstă de 19 ani, care a devenit cel mai tânăr număr unu mondial în septembrie anul trecut, când a câștigat US Open și a ocupat acest loc timp de 20 de săptămâni, până când Djokovic l-a recucerit în ianuarie.

Djokovic s-a retras de pe tabloul turneelor americane Indian Wells și Miami Open, din cauza statutului său de nevaccinat împotriva COVID-19, Statele Unite nepermițându-i accesul în țară.

Alcaraz va rămâne lider cel puțin o săptămână, deoarece pentru a-și menține poziția are nevoie să-și apere titlul de la Miami, obținut anul trecut.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: carlos alcaraz indian wells