x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Alessio Secco: "Cazul Mutu îl priveşte doar pe jucător nu şi clubul Juventus"

Alessio Secco: "Cazul Mutu îl priveşte doar pe jucător nu şi clubul Juventus"

09 Sep 2009   •   00:00
Alessio Secco: "Cazul Mutu îl priveşte doar pe jucător nu şi clubul Juventus"

Directorul sportiv al Juventus Torino, Alessio Secco, a declarat, ieri, că problema despăgubirii cerute de Chelsea Londra atacantului român Adrian Mutu îl priveşte doar pe jucător, nu şi gruparea torineză.



"Până în prezent nu am primit niciun fel de comunicare, dar i-am alertat pe avocaţii noştri care monitorizează situaţia. În momentul în care se va cere o poziţie oficială din partea clubului în această problemă, vom şti cum să răspundem. Rămân la ideea că această probleme îl priveşte doar pe jucător nu şi societatea noastră", a declarat Secco, team-manager în perioada în care Mutu a jucat la Juventus.

Fostul impresar Ioan Becali a afirmat, într-un interviu acordat Corriere dello Sport, că atacantul Adrian Mutu ar trebui să plătească, din despăgubirea de 17 milioane de euro către clubul Chelsea, doar ce a câştigat în perioada în care a jucat la echipa londoneză, restul fiind responsabilitatea grupării Juventus şi a impresarului Alessandro Moggi, fiul lui Luciano Moggi, care l-au transferat gratis pe fotbalist.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anunţat că a respins memoriul formulat de Adrian Mutu la decizia Camerei pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA, care a hotărât, la 7 mai 2008, că jucătorul trebuie să plătească clubului Chelsea despăgubiri în valoare de 17 milioane de euro.

Camera pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA a decis, la 7 mai 2008, că Mutu, acum la AC Fiorentina, trebuie să plătească fostului său club, Chelsea, despăgubiri în valoare de 17.173.990 de euro, pentru încălcarea prevederilor contractului.

Chelsea l-a achiziţionat, în vara anului 2003, pe Adrian Mutu de la AC Parma contra sumei de 15,8 milioane de lire sterline şi a renunţat la serviciile acestuia în octombrie 2004, după ce jucătorul a fost depistat pozitiv cu cocaină la un control antidoping. Mutu a fost suspendat şapte luni de Federaţia Engleză (FA) pentru consum de cocaină. Clubul englez susţine că, prin comportamentul său, Adrian Mutu a provocat grupării o pierdere de 13 milioane de lire sterline.

×
Subiecte în articol: sport