x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Am rezolvat-o Rapid - Tricolorii au invins Irlanda de Nord

Am rezolvat-o Rapid - Tricolorii au invins Irlanda de Nord

de Mihai Igirosanu    |    28 Mai 2006   •   00:00
Am rezolvat-o Rapid - Tricolorii au invins Irlanda de Nord

Echipa nationala a obtinut ieri-dimineata la Chicago, in fata a circa 10.000 de spectatori, in marea lor majoritate cetateni romani, prima victorie din turneul american si prima victorie din istoria confruntarilor cu Irlanda de Nord.

Finalul aventurii - 2-0 cu Irlanda de Nord, 0-0 cu Columbia Echipa nationala si-a incheiat aseara turneul din Statele Unite. Tot la Chicago, pe Soldier Field, acolo unde ieri dimineata invinsesera Irlanda de Nord cu 2-0, "tricolorii" lui Victor Piturca au terminat la egalitate, 0-0, meciul contra Columbiei.

Intalnirea cu sud-americanii a fost una destul de anosta - atat jucatorii nostri, cat si adversarii parand oarecum grabiti sa incheie solicitantul turneu american. Daniel Niculae si Goian au ratat ocaziile meciului pentru Romania, al carei capitan a fost investit Cosmin Contra. Selectionerul Victor Piturca a inceput cu urmatoarea formula de echipa: Lobont - Contra, Tamas, D. Goian, P. Stoica - Nicolita, Ov. Petre, Radoi, Cocis - Buga, D. Niculae. Dupa pauza au mai evoluat Tiberiu Balan, Marius Niculae si Valentin Badoi, acestia inlocuindu-i pe Buga (accidentat), Cocis si Contra.

CONFLICT. Capitanul nationalei, in lipsa lui Chivu, Adrian Mutu, n-a fost nici macar rezerva la meciul de aseara contra Columbia. Atacantul lui Juventus a avut un schimb de replici cu selectionerul Victor Piturca, acesta reprosandu-i ca in timpul partidei cu Irlanda de Nord nu a jucat combinativ. Mutu i-a raspuns lui Piturca, iar acesta, enervat, l-a scos din lot.

DEBUTURI. Istoria partidei cu Irlanda de Nord s-a scris practic in minutul 11, cand "tricolorii" duceau scorul la 2-0.

Selectionerul Victor Piturca a inceput cu o echipa structurata pe jucatori din campionatul intern: D. Coman - Badoi, D. Goian, Maftei, Pulhac - Nicolita, Radoi, T. Balan, Bostina - Buga, D. Niculae. Aflat la meciul de debut in echipa reprezentativa, atacantul Rapidului, Mugurel Buga, a deschis scorul in minutul 7. El a fructificat simplu o pasa de la colegul sau din linia ofensiva a giulestenilor, Daniel Niculae, plecat dintr-un ofsaid nesemnalat. "Ma bucur ca am marcat, e un sentiment deosebit. La echipa nationala nu sunt probleme intre noi si stelisti", a declarat Buga. Patru minute mai tarziu, Mirel Radoi, capitan in premiera, l-a servit ideal pe Niculae cu o pasa de 50 de metri, iar varful dorit de Hamburg l-a executat perfect pe portarul nord-irlandez. In echipa nationala a debutat cu acest prilej si fundasul stanga dinamovist, Cristian Pulhac. Soarta victoriei a devenit clara in minutul 38, cand James Quinn a fost eliminat de arbitrul american Michael Kennedy in urma unei intrari criminale, din spate, asupra stoperului nostru, Dorin Goian. Dupa pauza, Piturca a introdus cativa dintre titularii din partida cu Uruguay - Iencsi, Pompiliu Stoica, Soava, Oprita, Cocis si Adrian Mutu, care a preluat banderola de la Radoi.

SPION. In tribunele stadionului Soldiers Field s-a aflat si Hristo Stoicikov, selectionerul viitoarei adversare a "tricolorilor" din preliminariile Euro 2008, Bulgaria. Pe finalul meciului, Stoicikov a fost protagonistul unui moment penibil, el injurandu-l pe un cameraman roman care incerca sa-l filmeze. "Iar au aparut enervantii ziaristi din Romania!", a strigat fostul mare international bulgar in directia "dusmanului". Ziarele si agentiile de stiri britanice subliniaza ca infrangerea Irlandei de Nord este logica.

Trebuie sa fim multumiti ca ne-am creat ocazii. Avem jucatori tineri, fara prea multa experienta. Romania a fost echipa mai buna. Are o experienta mai mare"
Lawrie Sanchez, selectioner Irlanda de Nord

"Experienta din cupele europene si-a spus cuvantul. Nu cred ca Daniel Niculae va veni la Steaua si nu cred ca se va mai face vreun transfer intre echipele bucurestene"
Mirel Radoi, jucator Romania

×
Subiecte în articol: sport nord Irlanda echipa irlanda nord