x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Am umilit Germania

Am umilit Germania

29 Apr 2004   •   00:00

Fara Mutu si Pancu la care s-a adaugat din minutul 34 si accidentarea lui Chivu, tricolorii au calcat in picioare vicecampioana mondiala, gratie evolutiei de exceptie a jucatorilor Plesan, Rat, Danciulescu si Caramarin, care au reusit sa inscrie primele lor goluri la echipa nationala.

Romanii au bombardat Germania cu Divizia A

Dupa o prima repriza de vis, Romania a zdrobit Germania, repetand evolutia si scorul din meciul cu Tara Galilor din 1993, cand antrenor era Cornel Dinu.
MIHAI IGIROSANU, CATALIN FAINISI

Acum, jucatorii din campionatul intern chemati de Iordanescu au surclasat vicecampioana mondiala, de o maniera absolut impresionanta.

COSMAR. Anghel Iordanescu a inceput meciul cu Germania cu cinci jucatori din Divizia A in formula de start, linia de mijloc a nationalei fiind formata in exclusivitate din fotbalisti din intrecerea interna. Acestia si-au onorat statutul, 4 dintre cele 5 goluri fiind opera lor, Rat aflandu-se si el la primul sau gol in tricoul tricolor. La pauza, Kahn intra la vestiare cu capul in pamant, iar selectionerul german Rudi Voller incerca sa-si aduca aminte cand a suferit "Panzerul" o asemenea umilinta, fara sa inteleaga ce se intampla cu propria formatie.

FARA VEDETE. Victoria tricolorilor capata dimensiuni si mai mari tinand cont ca de pe teren au lipsit nume de rezonanta ca Mutu, Pancu, Cernat ori Bratu, unii fiind considerati "senatori de drept". Daca punem la socoteala si accidentarea lui Chivu dupa 34 de minute, rezulta ca Germania a fost calcata in picioare de o echipa a Romaniei care a avut ca arma principala un joc colectiv de exceptie. E adevarat, tricolorii au avut in fata o umbra a echipei Germaniei, dar au gandit nemteste, dandu-le elevilor lui Voller atatea goluri cate au putut, chit ca uneori au tratat superficial anumite faze, irosind si multe alte ocazii. Cat despre Iordanescu se poate spune ca a gasit formula castigatoare a noii generat ii, tocmai folosind unele improvizatii.

Politicul s-a inghesuit la tribuna oficiala

Foarte multe personalitati s-au inghesuit la tribuna oficiala a Stadionului Giulesti, dar asta cu siguranta nu numai pentru a urmari disputa din teren, campania electorala debutand de ceva luni. Au fost zariti, printre altii, premierul Adrian Nastase, ministrul de Externe Mircea Geoana, ministrul Transporturilor Miron Mitrea, ministrul de Interne Ioan Rus, dar si fostul secretar general al guvernului, Serban Mihailescu, zis "Spaga". Au mai fost Dumitru Dragomir, Ilie Nastase, Ion Tiriac, Dinu Patriciu, Ioan Andone si George Copos.

Marius Niculae

a revenit dupa 18 luni Partida cu vicecampioana mondiala a reprezentat si revenirea in echipa reprezentativa a lui Marius Niculae. Fostul dinamovist a intrat pe final, dupa 18 luni de ghinioane, in locul lui Ionel Ganea, imediat ratand o mare ocazie, singur cu portarul. Fostul dinamovist s-a accidentat in noiembrie 2002, intr-un meci al actualei sale echipe, Sporting Lisabona. De atunci, cel poreclit "Sageata" a stat mai mult in afara gazonului, insa acum sustine ca este recuperat in totalitate.

"Capitanul" Cristi Chivu a cerut schimbarea

Fundasul Cristi Chivu a evoluat doar 30 de minute, cerand schimbarea imediat dupa actiunea periculoasa a lui Kuranyi, singura de fapt din prima parte a nemtilor. Jucatorul echipei AS Roma a acuzat o intindere, iar doctorul echipei nationale, Pompiliu Popescu, spunea la pauza ca este posibil sa fie vorba de o contractura musculara la coapsa dreapta. Astazi, Chivu urmeaza sa efectueze un examen complex, la o clinica particulara din Roma, pentru a afla cate zile de repaus va avea

Stiri de la meci

Hildebrand, in locul lui Lehmann

Rudi Voller l-a convocat ieri pe portarul echipei VfB Stuttgart, Timo Hildebrand, in locul lui Jens Lehmann, care s-a accidentat la antrenamentul oficial de marti. Goalkeeperul lui Arsenal Londra a parasit ieri Romania, fara a asista la meciul de pe Stadionul Giulesti. Meciul de aseara a fost al doilea in care Hildebrand a fost convocat pentru o partida a "Panzerului", dupa ce, in victoria Germaniei, 3-0, impotriva Belgiei, de pe 31 martie, a fost chiar rezerva accidentatului Lehmann.

La pauza s-au dat drumul portilor

La inceputul meciului cu Germania, asistenta de pe Stadionul Giulesti era foarte redusa, doar circa 6.000 de suporteri ai "tricolorilor" fiind prezenti in tribune. La pauza, organizatorii au avut inspiratia sa dea drumul portilor, unde asteptau alte cateva mii de fani, care nu mai aveau de unde sa-si procure bilete. Pe parcursul jocului, galeria a crescut o data cu golurile favoritilor. De partea cealalta, nemtii au fost incurajati de circa 300 de suporteri.

Dinu i-a deranjat pe nemti

Antrenamentul germanilor de ieri dimineata, de pe Stadionul Dinamo, a reprezentat un prilej propice pentru o criza de nervi a selectionerului Rudi Voller. Deranjat de faptul ca administratorul - delegat al clubului, Cornel Dinu, impreuna cu antrenorul Andone si cativa jucatori, au dorit sa asiste la sedinta de pregatire, germanul a cerut evacuarea acestora. Nemtii au efectuat doar o miscare de 30 de minute, iar vedeta "Mannschaft"-ului, Michael Ballack, s-a antrenat separat si a discutat cu unul dintre medici.

Donatii de 5.000 euro de la nemti

Presedintele Federatiei Germane, Gerhard Mayer-Vorfelder a donat ieri Centrului de Plasament numarul 5 din Bucuresti suma de 5.000 de euro, echipament sportiv, mingi de fotbal si jucarii din plus. In schimb, copiii au prezentat un program artistic si i-au oferit tablouri oaspetelui german, care s-a declarat trist deoarece pustii nu tin cu Germania. "Este pacat ca Romania nu s-a calificat la Campionatul European insa cu siguranta, se va califica la Cupa Mondiala din 2006. Romania a jucat mereu un fotbal bun si tehnic, iar Mutu si Chivu sunt fotbalisti foarte buni. Astept cu nerabdare meciul cu echipa dumneavoastra", a declarat Vorfelder.

"Mi-a zis nea Ando ca voi marca"

  • Jurnalul National: Danciu, sunt primele goluri la echipa nationala, dar ce goluri, impotriva vicecampioanei mondiale.

    Ionel Danciulescu: Asa este. Sunt extrem de bucuros, dar trebuie ca euforia sa nu tina mult. Ne-a iesit perfect jocul in seara asta. Dar gata urmeaza jocuri tari in campionat si trebuie sa ma concentrez.

  • Credeai ca vei marca?

    Am vorbit inainte de meci cu nea Ando, iar el a fost primul care a aflat ca eu voi fi titular. Mi-a zis sa stau linistit, ca voi marca. Am prins incredere intrucat, la antrenamente, intotdeauna castiga pariurile cu noi.

  • Te asteptai la un asemenea scor?

    Sincer, nu ma asteptam. Nu puteam sa cred ca diferent a poate fi atat de mare. Ma gandeam sa jucam bine si speram la un meci egal. Cred ca daca era un meci oficial, nu se intampla ceea ce s-a intamplat in seara asta.

  • Este mai puternica Germania decat Cehia si Olanda?

    Nu cred ca daca am batut Germania va fi la fel de simplu cu Olanda si Cehia. In fotbal e o regula conform careia nici un meci nu seamana cu altul. (Mihai Igirosanu)
  • ×
    Subiecte în articol: sport germania