x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Am vazut doi mari jucAtori: Deco Si Cristiano Ronaldo

Am vazut doi mari jucAtori: Deco Si Cristiano Ronaldo

18 Iun 2004   •   00:00

Euro vazut din Germania - MARCEL RADUCANU
Incepe sa cearna sita la Euro, Rusia fiind prima eliminata. Surprinzator, Grecia a reusit sa mai incurce o mare echipa, Spania, dupa ce in primul meci a invins Portugalia. Mai subliniez inca o data ca meritul ii revine tehnicianului german Otto Rehhagel. Rar mi-a fost dat sa vad o echipa care lupta pana la epuizare asa cum a facut-o Grecia, mai ales ca, foarte probabil, alta formatie ar fi cazut psihic (vezi Bulgaria in meciul cu Suedia) dupa ce Morientes a deschis scorul pentru Spania. A fost si o greseala de aparare, asa cum s-a intamplat de altfel si la golul egalizator al Greciei, dar asta nu schimba meritele celor doua echipe.

Cel mai mult ma bucura faptul ca la acest Euro sunt surprize. Letonia a fost aproape sa incurce Cehia, iar Grecia se afla foarte aproape de o calificare istorica. Glumind putin, pot spune ca grecii s-au obraznicit, insa aceste doua rezultate pozitive trebuie sa fie un semnal de alarma pentru celelalte mari echipe. Grecia nu trebuie subestimata si tratata de sus!

Ma bucura revenirea Portugaliei. Ar fi fost o tragedie sa piarda si al doilea joc, mai ales pentru suporteri. Acum, ca sa fie sigure de calificare, gazdele trebuie sa invinga Spania. Clar este faptul ca in situatia in care grecii nu pierd cu Rusia, una dintre cele doua favorite certe ale Grupei I va rata calificarea! Pana atunci insa, pot spune ca am mai vazut doi mari jucatori: Deco si Cristiano Ronaldo.

Deco a fost inspirat titularizat in locul lui Rui Costa si a rezolvat meciul, fiind, in opinia mea, cel mai bun de pe teren, in timp ce Ronaldo a fost elogiat de Franz Beckenbauer si de Gunter Netzer, comentatorii postului ZDF. Iar cand doi dintre cei mai mari fosti fotbalisti din Germania si din lume spun acest lucru, orice vorba este de prisos. Cert este ca Deco a eclipsat marea vedeta Figo, si am observat ca acest lucru l-a cam deranjat pe jucatorul de la Real Madrid. In ziarul Bild Zeitung de azi (n.r. – ieri) am citit o declaratie a lui Deco: “Vreau sa devin cel mai bun fotbalist din lume“. Parerea mea e ca acel moment nu este departe!

×
Subiecte în articol: sport