x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport America de Sud ne dă lecţii / După Brazilia, Argentina umileşte un alt titan, Franţa!

America de Sud ne dă lecţii / După Brazilia, Argentina umileşte un alt titan, Franţa!

de Ovidiu Ciutescu    |    12 Feb 2009   •   00:00
America de Sud ne dă lecţii / După Brazilia, Argentina umileşte un alt titan, Franţa!

Victoria reputată de Brazilia în faţa Italiei, scor 2-0, a fost un preambul pentru o altă reuşită de senzaţie a fotbalului sud american în faţa pragmaticilor europeni. Mai precis,  Argentina a învins cu scorul de 2-0 (1-0) selecţionata Franţei, adversara României în preliminariile CM 2010, într-un meci amical disputat miercuri seara pe Stade Velodrome din Marsilia, în faţa a 60.000 de spectatori.



Elevii lui Diego Maradona au deschis scorul în prima repriză, prin Jonas Gutierrez (min.41), rezultatul final fiind stabilit în minutul 83, la capătul unei faze spectaculoase, realizată de "magicianul" Lionel Messi. Mijlocaşul Barcelonei a avut o reuşită de senzaţie după "ce a trecut în revistă întreaga apărare franceză" înainte de marca,  notează AFP. "A fost un meci bun, cu o primă repriză foarte frumoasă, chiar dacă au existat lucruri interesante şi în partea secundă a jocului, cu două echipe frumoase. Nu sunt niciodată mulţumit după o înfrângere, însă putem vedea lucrurile pozitive şi ceea ce avem de făcut în privinţa celor negative. Obiectivul rămâne calificarea la Cupa Mondială, care nu cred că se va decide în următoarele meciuri, ci în octombrie sau noiembrie. Nu jucăm în Liga Campionilor, iar această noţiune de dublă confruntare induce ideea eliminării, care nu are nimic de-a face cu o fază de calificare la turneu final", a declarat selecţionerul Raymond Domenech. Naţionala Franţei va întâlni, în următoarele două partide din preliminariile CM 2010, reprezentativa Lituaniei (pe 28 martie - la Kaunas şi 1 aprilie - la Saint-Denis).

În meciul de la Marsilia, arbitrat de suedezul Jonas Eriksson, au evoluat echipele:

Franţa: Mandanda - Sagna, Mexes, Gallas, Abidal - Toulalan, L. Diarra - Ribery, Gourcuff, Henry - Anelka (Benzema, 65).

Argentina: Carrizo - Zanetti, Demichelis, Heinze, Papa - Rodriguez (Angeleri, 81), Gago, Mascherano, Gutierrez - Aguero (Tevez, 81), Messi.

×
Subiecte în articol: sport