x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Amical de final de an

Amical de final de an

de Ionut Paduraru    |    14 Noi 2009   •   00:00
Amical de final de an
Sursa foto: Mihai Şteţcu/Jurnalul Naţional

Echipa naţională a ţării noastre va disputa în această seară ultimul meci din 2009, la Varşovia, împotriva reprezentativei Poloniei.



În încercarea sa de a continua reconstrucţia primei reprezentative, selecţionerul Răzvan Lucescu nu va putea conta pe căpitanul Cristi Chivu, care a acuzat probleme musculare şi va fi cel mai probabil menajat. "Suntem în faţa celui de-al şaptelea meci de când am preluat echipa naţională. Fotbalul românesc este într-un moment dificil, în ultimele cinci campanii s-a ajuns la un singur turneu final. Suntem în situaţia de a reconstrui, dar asta nu înseamnă înlocuirea unei generaţii cu alta, înlocuirea jucătorilor experimentaţi cu alţii fără pic de experienţă", a spus Lucescu jr, care îşi doreşte o naţională fără vedete, după modelul Unirea Urziceni: "Cei de la Urziceni sunt jucători crescuţi într-o mentalitate foarte corectă, care încep să aibă experienţă prin rezultatele avute, corespund ideilor mele. Jucătorii trebuie să înţeleagă că atunci când vin la echipa naţională trebuie să se subordoneze echipei. Când un grup are o mentalitate unită poate trece peste orice dificultate".

Debut pentru Smuda
Naţionala Poloniei se află într-o situaţie asemănătoare cu cea a tricolorilor. Polonezii au ratat prezenţa la CM, au numit un nou selecţioner, Franciszek Smuda, al cărui obiectiv este calificarea la EURO 2012. Fără miza rezultatului, Smuda a anunţat echipa de start pentru meciul cu România în urmă cu trei zile. "Nu mi-e teamă de meciul cu România, nu simt presiune, chiar dacă debutez ca selecţioner al Poloniei. Pentru mine e ca un meci oarecare, cu Korona Kielce, să zicem. E un joc de fotbal, 11 la 11. Suntem la stadiul de construcţie al unei echipe.

Toata lumea e motivată, atmosfera e foarte bună", a spus Smuda înaintea meciului din această seară.

Mutu, pe lista absenţilor de marcă

Adrian Mutu a fost inclus pe lista celor mai mari zece jucători care nu vor participa la turneul final al CM din 2010. "Evoluţiile de la Fiorentina l-au ajutat să devină una dintre principalele atracţii în Serie A, cu recordul său de goluri de necontestat. El este un alt jucător, ca şi Ibrahimovici sau Berbatov, care posedă abilităţile enigmatice capabile să lase spectatorii uimiţi şi frustraţi", a notat site-ul postului britanic Sky Sports. În top mai apar Adebayor (Togo), Benayoun (Israel), Berbatov (Bulgaria), Cech (Cehia), Ibrahimovici (Suedia), Kazîm Kazîm (Turcia), Litmanen (Finlanda), Modrici (Croaţia) şi Valencia (Ecuador).

×
Subiecte în articol: sport