x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Andy Murray a urcat pe locul 2 ATP

Andy Murray a urcat pe locul 2 ATP

17 Aug 2009   •   00:00

Britanicul Andy Murray şi-a asigurat, prin calificarea în finala turneului de la Montreal, urcarea pe locul 2 în clasamentul mondial, devansându-l pe spaniolul Rafael Nadal, care în ultimele 6 săptămâni a căzut două poziţii în ierarhia ATP.



După ce Nadal şi Federer au fost eliminaţi în sferturile de finală ale Rogers Cup, Murray avea nevoie de calificarea în finală pentru a-şi asigura locul 2. Britanicul l-a învins pe francezul Jo-Wilfried Tsonga, scor 6-4, 7-6, şi va deveni primul jucător care ocupă una dintre primele două poziţii, în afară de Nadal şi de Federer, după 18 iulie 2005.

Prin calificarea în finala de duminică, Murray a acumulat 8.850 de puncte, iar Nadal va rămâne cu 8.665, întrucât nu a reuşit să îşi apere titlul câştigat în sezonul trecut la Montreal. "E minunat! E cel mai mare pas în clasament pe care l-am făcut atât de repede. Am jucat constant bine în acest an şi, chiar dacă nu am câştigat un Grand Slam, cred că am făcut destule să merit să fiu numărul 2 mondial şi să am speranţe că într-o zi voi deveni lider", a spus Murray. În finala care s-a jucat aseară, Murray l-a întâlnit pe argentinianul Juan Martin del Potro, care a dispus în semifinale de Andy Roddick, scor 4-6, 6-2, 7-5.

×
Subiecte în articol: sport