x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Andy Murray revine în echipa de Cupa Davis a Marii Britanii

Andy Murray revine în echipa de Cupa Davis a Marii Britanii

de Redacția Jurnalul    |    14 Aug 2023   •   23:15
Andy Murray revine în echipa de Cupa Davis a Marii Britanii

Andy Murray, fost număr 1 mondial al tenisului masculin, în vârstă de 36 de ani, revine în echipa de Cupa Davis a Marii Britanii, urmând să dispute faza grupelor în luna septembrie, informează AFP.

În Grupa B, Marea Britanie va întâlni Australia, Franţa şi Elveţia, între 12 şi 17 septembrie, primele două clasate obţinând calificarea pentru faza finală, programată la sfârşitul lui noiembrie în oraşul spaniol Malaga.

Murray, astăzi locul 36 mondial, nu a participat la ultima victorie împotriva Columbiei (3-1), în barajul disputat în luna februarie pe zgură. El a fost convocat alături de Cameron Norrie (15 ATP), Dan Evans (28 ATP) şi Neal Skupski (numărul 1 mondial la dublu).

Învingător în trei turnee de Mare Şlem, el a participat în 2015 la câştigarea Cupei Davis, competiţie în care Marea Britanie nu se mai impusese de 79 de ani.

Recent, scoţianul a ajuns în optimi de finală la turneul ATP 500 de la Washington, unde a fost eliminat după un meci de trei ore de Taylor Fritz 6-7 (2/7), 6-3, 6-4. Săptămâna trecută, el a atins optimile la Masters 1.000 de Toronto, însă o accidentare în zona abdomenului l-a obligat să declare forfait în meciul cu Jannik Sinner, viitorul câştigător al competiţiei.

În turul al doilea la Wimbledon, el a fost eliminat după un meci maraton de cinci seturi de grecul Stefanos Tsitsipas, 7-6 (7/3), 6-7 (2/7), 4-6, 7-6 (7/3), 6-4.

×
Subiecte în articol: andy murray cupa davis