x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport ANGLIA - ELVETIA 3-0 - Rooney a scris istorie

ANGLIA - ELVETIA 3-0 - Rooney a scris istorie

18 Iun 2004   •   00:00
ANGLIA  -  ELVETIA 3-0 - Rooney a scris istorie

Dupa un incredibil esec in fata campioanei mondiale, Franta, englezii au revenit in forta, beneficiind si de opozitia anemica a unei reprezentative elvetiene fara ambitie si obiective.

MIHAI IGIROSANU

Trupa lui Sven-Goran Eriksson s-a hranit din vigoarea si talentul noului pusti de aur, Wayne Rooney. La doar 18 ani, 7 luni si 24 de zile, micutul star al lui Everton a devenit cel mai tanar marcator la un turneu final european.

PRECEDENT. In minutul 23 al partidei de la Coimbra, Rooney deschidea scorul dupa o centrare perfecta a lui Owen si intra in cartea de istorie a Campionatelor Europene. El l-a devansat in ineditul top al precocitatii pe fostul mare jucator al Iugoslaviei, Dragan Stoijkovici, care la Euro 1984 era cu 8 luni mai in varsta decat Rooney cand puncta impotriva Frantei.

DECISIV. Elvetienii n-au reusit sa se ridice nici cu prilejul celui de-al doilea meci la inaltimea si pretentiile unui turneu final. Desi au incercat dupa primul gol al lui Rooney sa puna probleme Angliei, reprezentantii Tarii Cantoanelor au capotat dupa fix o ora de joc. Dupa un atac violent asupra lui Ashley Cole, mijlocasul lui West Bromwich Albion, Bernd Haas, a vazut al doilea cartonas galben, lasandu-si echipa in inferioritate. Daca in fata Croatiei au reusit sa faca fata handicapului numeric, elvetienii au capotat in fata Angliei si pot spune adio turneului final.

×
Subiecte în articol: sport