x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Antoniu Buci, campion european la haltere

Antoniu Buci, campion european la haltere

07 Apr 2010   •   00:00

Halterofilul Antoniu Buci a câştigat, marţi, medalia de aur la stilul aruncat şi medalia de argint la total, în concursul categoriei de 62 de kilograme din cadrul Campionatul European de la Minsk.

Antoniu Buci a intrat în concurs, la stilul smuls, direct la 130 de kilograme, apoi a ridicat şi 133, în competiţie directă cu turcul Erol Bilgin, campionul european en-titre. Sportivul român a ridicat apoi 135 de kilograme, la ultima încercare, cu care a ocupat locul patru în clasamentul probei, câştigată de Erol Bilgin (139 kg), care şi-a apărat aurul cucerit în 2009 la Bucureşti. Pe podium au mai urcat Bunyamin Sezer (Turcia) şi Henadzi Makhveyenia (Belarus), ambii cu câte 136 de kilograme.

La stilul aruncat, românul a ratat prima încercare, la 161 kilograme, dar a reuşit din a doua, fiind pe drumul spre medalia la total. La ultima încercare, Antoniu Buci a reuşit 165 de kilograme, câştigând medalia de aur în faţa turcului Erol Bilgin, care a reuşit tot 165 kilograme, dar a pierdut pentru că era mai greu cu 20 de grame (61,780 kilograme), faţă de sportivul român (61,760 kilograme).

La total, Antoniu Buci a acumulat 300 de kilograme, ocupând locul secund şi, implicit, medalia de argint. Bilgin şi-a luat revanşa la total, cu 304 kilograme, adjudecându-şi medalia de aur.

×
Subiecte în articol: redactie