x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Antrenorul echipei de rugby Dinamo, Daniel Neaga, a fost demis

Antrenorul echipei de rugby Dinamo, Daniel Neaga, a fost demis

21 Mai 2009   •   00:00

Conducerea Clubului Sportiv Dinamo a decis, astăzi, demiterea antrenorului echipei de rugby, Daniel Neaga, în urma înfrângerii suferite ieri, la Buzău, în faţa formaţiei Farul Constanţa, în play-off-ul Diviziei Naţionale.

Directorul de Comunicare al secţiei de rugby a CS Dinamo şi purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, a declarat pentru mediafax că demiterea tehnicianului nu a fost decisă numai din cauza rezultatului, ci şi din cauza manierei de joc. "Propunerea a fost făcută de prim-vicepreşedintele clubului, Mircea Copaci, care a fost nemulţumit nu neapărat de rezultat, ci de maniera în care a pierdut şi de pregătirea necorespunzătoare a meciului. La Dinamo se doreşte performanţă, nu se admit jumătăţi de măsură", a spus Ciocan.

În urma partidei de miercuri, clasamentul play-off-ul Diviziei Naţionale este următorul (primele patru echipe se califică în semifinalele campionatului): 1. Steaua - 60 de puncte, 2. Baia Mare - 49 de puncte, 3. Dinamo - 48 de puncte, 5. Universitatea Cluj - 32 de puncte, 6. RCM Timişoara - 22 de puncte.

Partida Dinamo - Farul Constanţa s-a disputat pe Stadionul Tineretului din Buzău din cauza faptului că gruparea din Şoseaua Ştefan cel Mare are terenul suspendat în urma incidentelor de la meciul dintre cele două formaţii, disputat la 11 aprilie şi întrerupt după numai 8 minute.

La 13 aprilie, Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Rugby a decis ca jucătorii Valentin Calafeteanu, Costică Merşoiu, Nicolae Rus, Cosmin Raţiu, Stelian Burcea, Flavius Dobre să nu mai evolueze în următoarele şapte etape şi să fie amendaţi cu 600 de lei pentru lovire cu pumnul, iar Darie Curea a primit zece runde suspendare şi o penalizare de 1.000 de lei pentru lovire cu piciorul. Aceeaşi comisie a mai decis suspendarea terenului echipei Dinamo pentru două etape şi l-a avertizat pe antrenorul Daniel Neaga.

Comisia de Disciplină a FRR a sancţionat şi doi jucători de la Farul Constanţa. Bidzina Samkharadze a primit zece etape de suspendare şi o mie de lei amendă, în timp ce Georgi Kostasvili a fost sancţionat cu şapte etape de suspendare şi 600 de lei amendă. Preşedintele clubului RCJ Farul, Cristian Zgabercea, a primit o sancţiune de 12 etape şi o amendă de 3.000 de lei, iar antrenorul secund al echipei Farul, Virgil Năstase, a primit un ultim avertisment din partea comisiei.

×
Subiecte în articol: sport dinamo