x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Apel pentru ajutorarea familiei lui Kumaritashvili

Apel pentru ajutorarea familiei lui Kumaritashvili

11 Mar 2010   •   00:00

Federaţia Internaţională de Sanie (FIL) a lansat, joi, un apel pentru ajutorarea familiei lui Nodar Kumaritashvili, sportivul georgian care a decedat la un antrenament, cu câteva ore înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Vancouver, informează AFP.

"Familia lui Nodar Kumaritashvili are nevoie cât mai rapid de un ajutor financiar. Casa lor a fost complet distrusă într-un incendiu, în urmă cu câţiva ani, şi părinţii au putut începe reconstrucţia cu ajutorul unicului lor fiu, dar lucrările nu s-au terminat", se arată într-un comunicat al FIL. Federaţia internaţională a precizat că a donat 10.000 de euro familiei Kumaritashvili.

Nodar Kumaritashvili a decedat la vârsta de 21 de ani, în data de 12 februarie, după ce a fost proiectat într-un stâlp metalic la ultimul viraj al pistei olimpice de la Whistler.

Primul caz de dopaj la JO de la Vancouver

Schioarea poloneză Kornelia Marek a fost depistată pozitiv cu EPO, în urma unui control efectuat în timpul Jocurilor Olimpice de la Vancouver, a anunţat Comitetul Olimpic Polonez.
"Din nefericire, este adevărat. Deocamdată este vorba de unicul caz de dopaj înregistrat la JO de la Vancouver. Proba de urină a fost luată la 25 februarie, după ştafeta de 4x5 kilometri", a declarat purtătorul de cuvânt al forului olimpic polonez, Henryk Urbas, care a precizat că analiza eşantionului B va fi făcută, vineri, de laboratorul antidoping canadian.

Ştafeta Poloniei, cu Marek în componenţă, a ocupat locul şase în proba de 4x5 kilometri de la Vancouver. Marek, 24 de ani, a mai obţinut la JO din acest an locul 11 la proba de schi fond 30 de kilometri şi locul 9 la sprint pe echipe.

×
Subiecte în articol: redactie