x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Arena noua din 2007

Arena noua din 2007

21 Apr 2004   •   00:00

Baza sportiva a Ministerului Administratiei si Internelor va deveni in 3 ani cea mai cocheta arena din Europa de Est. Asa suna promisiunea conducerii Clubului Dinamo, care spune ca va investi 3 milioane de dolari.

Atunci cand vorbeste despre planurile de viitor, presedintele FC Dinamo, Nicolae Badea, nu rateaza nici un prilej de a se referi la modernizarea intregului Complex Dinamo. In viziunea sa, arena sportiva va deveni intr-un viitor nu foarte indepartat locul unde batranii isi vor plimba nestingheriti nepoteii.

OBIECTIVE. Visul sau pare sa prinda contur. Prima faza a lucrarilor de modernizrae si reabilitare a infrastructurii stadionului Dinamo a inceput in urma cu un an. Pentru 2004 sunt stabilite doua obiective primordiale: acoperirea tribunei zero si tribunei I precum si darea in functiune a noii tabele de marcaj electronice.

30.000 DE LOCURI. Proiectul derulat de catre Aedificia Carpati, si in care vor fi investite pana la final peste 3 milioane de dolari, se intinde pana in 2007. In ultima etapa va fi suprainaltata si acoperita tribuna a II-a, „Oficiala" va fi amenajata dupa standarde occidentale, capacitatea stadionului urmand a ajunge la 30.000 de locuri. De asemenea, Parcul Sportiv Dinamo va cunoaste importante modificari, astfel ca la finele anului 2007 arena din „Stefan cel Mare" ar putea deveni cel mai cochet stadion din Europa de Est.

Marian Stefan


12.000 mp de betoane

Reamenajarea pistei de atletism a „inghitit" peste 12.000 metri patrati de beton, protejat cu un strat de bitum, pe care se va aplica suprafata sintetica de ultima generatie, exclusiva pentru atletism. Aplicarea covorului propriu-zis, marca Mondo, va incepe in jurul datei de 10 mai. Complexul Dinamo va dispune astfel de o pista cu 13 culoare, doua suplimentare pentru fond si pentru maraton, ce poate gazdui evenimente atletice europene majore.


Drenaj refacut complet

Prima faza a modernizarii stadionului Dinamo a inceput vara trecuta, cand au fost refacute instalatiile de canalizare, gardul metalic ce imprejmuieste gazonul, drenajul, sistemul de irigare al terenului si cel pentru alimentarea cu apa. In aceste saptamani se lucreaza la amenajarea terenului de zgura din spatele Peluzei „Catalin Haldan", care va fi acoperit cu gazon artificial. Acesta va fi utilizat de catre atleti, dar si de catre echipa de fotbal.


Date tehnice

Un element inedit il va reprezenta dotarea viitoarei arene din Stefan cel Mare cu un numar de 17 camere digitale de televiziune ce vor functiona cu circuit inchis, printr-un studio propriu. De asemenea, dezvoltarea si modernizarea stadionului Dinamo implica o infrastructura pentru comunicatii voce-date, audio, video si intercomunicatii, de ultima generatie. Astfel, vor exista camere de monitorizare a tribunelor, sistem de tiketing si control acces, afisari in timp real a fazelor pe noua tabela electronica color, dar si pe panourile electrice de afisat a rezultatelor si secventelor inregistrate pe stadion. Toate acestea vor fi posibile gratie unui sistem de comunicatii pe fibra optica si a unui sistem de alimentare cu energie electrica, mono si trifazat, prezent in toate punctele-cheie de pe arena.

×
Subiecte în articol: sport dinamo