x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Argentina, în extremis

Argentina, în extremis

de Ionut Paduraru    |    16 Oct 2009   •   00:00
Argentina, în extremis
Sursa foto: /AFP/MEDIAFAX

Naţionala antrenată de Diego Armando Maradona a învins cu 1-0 în Uruguay şi a prins locul patru, ultimul calificant direct la Cupa Mondială din Africa de Sud.



Înaintea ultimei etape a preliminariilor din America de Sud, Argentina era la un punct în faţa Uruguayului şi avea nevoie de o remiză în meciul direct pentru a se califica la CM. Iar golul lui Bolatti din minutul 84 a risipit în totalitate emoţiile lui Maradona: Argentina merge în Africa de Sud de pe locul patru, iar Uruguay, ocupanta locului cinci, va juca un meci de baraj cu formaţia clasată pe locul patru în zona CONCACAF, reprezentativa statului Costa Rica.

SE ŞTIU 23 DE CALIFICATE
În afara Argentinei, alte 22 de echipe şi-au asigurat deja prezenţa la Cupa Mondială din 2010. Acestea sunt Africa de Sud (ţara organizatoare), Coasta de Fildeş şi Ghana (Zona Africa), Olanda, Anglia, Spania, Germania, Italia, Serbia, Danemarca, Elveţia şi Slovacia (Zona Europa), Brazilia, Paraguay şi Chile (Zona America de Sud), Coreea de Sud, Coreea de Nord, Australia şi Japonia (Zona Asia), Mexic, SUA şi Honduras (Zona CONCACAF). Alte patru calificate se vor cunoaşte în urma meciurilor de baraj din Zona Europa, unde vor participa echipele clasate pe locul secund în grupe, mai puţin Scoţia, care a avut cel mai slab punctaj. UEFA a anunţat ieri că Rusia, Franţa, Grecia şi Portugalia vor fi capi de serie la tragerea la sorţi care va avea loc luni, 19 octombrie, la Zürich, adversarele acestora urmând a se alege dintre Ucraina, Irlanda, Bosnia şi Slovenia, formaţii plasate în urna a doua conform clasamentului FIFA. Meciurile de baraj se vor desfăşura în sistem tur-retur, la 14 şi 18 noiembrie.

×
Subiecte în articol: sport