x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ari Vatanen vânează locul lui Max Mosley în fruntea FIA

Ari Vatanen vânează locul lui Max Mosley în fruntea FIA

de Ovidiu Ciutescu    |    08 Iul 2009   •   00:00
Ari Vatanen vânează locul lui Max Mosley în fruntea FIA
Sursa foto: MUHAMMAD HAMED/X02365

Fostul campion mondial de raliuri, finlandezul Ari Vatanen, intenţionează să-şi depună candidatura la preşedinţia Federaţiei internaţionale de automobilism (FIA). Şefia acestui for este deţinută în prezent britanicul Max Mosley, care şi-a exprimat de mai multe ori dorinţa de a nu mai candida pentru un nou mandat.



Britanicul a luat această decizie forţat de înţelegerea făcută cu asociaţia echipelor de Formula 1, care a cerut reformarea conducerii federaţiei. După ce aceastăînţelegere a devenit publică, Mosley a acuzat echipele că "dansează pe mormântul" lui şi că ar exista presiuni din partea unor membri ai FIA de a rămâne în post.


De la reşedinţa sa din sudul Franţei, cvadrupul câştigător al Raliului Paris-Dakar a confirmat această ipoteză: "În acest moment, consult membrii cluburilor şi am ecouri pozitive. Cred că voi candida, pentru că mai cred că a venit timpul pentru o schimbare". Max Mosley, 69 de ani, a declarat luna trecută că nu va mai candida pentru un al 5-lea mandat de 4 ani în funcţia de preşedinte.  Vatanen a declarat despre Mosley că acesta a adus multe lucruri bune pentru motosport, adăugând că s-a bucurat de relaţii bune cu el, dar  că "vine o vreme în care orice organizaţie trebuie să se schimbe".

FIA  girează în prezent mai multe campionate mondiale, în special cele de raliuri şi Formula 1. Vatanen, care a obţinut primul titlu de campion mondial în 1981, nu a ieşit din atenţia publică după ce a abandonat cariera de pilot. Are şi o activitate politică notabilă, fiind europarlamentar din 1999 până anul acesta. Alt candidat la preşedinţie ar putea fi Jean Todt, fost director la Ferarri, francezul fiind preferatul lui Mosley, dacă acesta se va decide definitiv să nu mai participe la alegeri.

×
Subiecte în articol: sport