x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport „Asasinul cu faţă de copil”, noul antrenor al lui Man. United

„Asasinul cu faţă de copil”, noul antrenor al lui Man. United

de Theodora Şutiu    |    20 Dec 2018   •   18:30
„Asasinul cu faţă de copil”, noul antrenor al lui Man. United
Sursa foto: Ian MacNicol

După demiterea de marţi a lui Jose Mourinho, conducerea clubului Manchester United a anunţat, ieri, că norvegianul Ole Gunnar Solskjaer, în vârstă de 45 de ani, tehnicianul lui Molde, va prelua echipa aflată pe locul 6 în Premier League. Fostul atacant al "diavolilor" va fi ajutat de Mike Phelan, Michael Carrick și Kieran McKenn.

După ce anunţul a apărut online, primul-ministru al Norvegiei, Erna Solberg, s-a grăbit să îl felicite pentru această realizare: "O zi mare pentru fotbalul norvegian! Succes în încercarea de a controla «diavolii roşii», a scris înaltul oficial norvegian pe contul personal de Twitter.

Cine este Ole Gunnar Solskjaer

Inițial, s-a speculat faptul că Michael Carrick îi va lua locul lui Jose Mourinho, însă apoi a apărut varianta Ole Gunnar Solskjaer. În prezent, fostul atacant norvegian este la al doilea mandat la Molde. Din iulie 2008 până în decembrie 2010 a antrenat la echipa a doua a lui Manchester United, după care a plecat la Molde, unde a antrenat în perioada ianuarie 2011- decembrie 2013. După 123 de meciuri pe banca echipei englezeşti care l-a crescut ca fotbalist, a semnat cu Cardiff, unde a antrenat în perioada ianuarie-septembrie 2014. În octombrie 2015, Solskjaer a revenit la Molde.

În prezent, cu înlocuitorul lui Mourinho pe bancă, Molde este pe locul 2 în campionatul Norvegiei, în spatele lui Rosenborg, la mare bătaie cu SK Brann. Ca fotbalist, Solskjaer a evoluat la doar două echipe: Molde și Manchester United, formaţie la care și-a încheiat cariera în 2007.

 

359 meciuri a jucat Ole Gunnar Solskjaer la United, marcând 128 de goluri.

 

×
Subiecte în articol: Ole Gunnar Solskjaer