x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Atac de forta pentru Bucur

Atac de forta pentru Bucur

17 Ian 2005   •   00:00

Antrenorul Razvan Lucescu i-a cerut presedintelui Dinu Gheorghe sa-l aduca in Giulesti pe atacantul Sportului Studentesc, Gigel Bucur, inainte de plecarea in turneul din Antalya. Jucatorul si-a dat si el acceptul de a se transfera la Rapid.

SORIN ANGHEL

MUTARE. Schimbarea echipei i-ar putea aduce lui Gigel Bucur (in alb) un salariu anual de 60.000 de dolari
Patronul Sportului, Vasile Siman, si-a dat acordul de principiu pentru trecerea lui Gigel Bucur la Rapid. Acum mai urmeaza ca Dinu Gheorghe sa puna la punct detaliile transferului, impreuna cu seful gruparii din Regie.

DORINTA. Constient ca golgheterul campionatului, Daniel Niculae, nu mai are nici o sansa ca din sezonul viitor sa evolueze sub Podul Grant, ofertele fiind din ce in ce mai tentante, Razvan Lucescu a cerut conducerii un atacant care sa suplineasca plecarea lui "Makaay". Presedintele Dinu "Vama" a reusit sa-l induplece pe patronul Sportului, Vasile Siman, care a acceptat ca vedeta echipei sale sa se mute din Regie in Giulesti.

STRATEGIE. "Sunt in discutii cu Rapidul pentru Gigel Bucur. Tranferul inca nu este perfectat, dar urmeaza ca zilele urmatoare sa ajungem la un acord", a confirmat Siman, care va primi in schimbul jucatorului 300.000 de dolari. In plus, la un eventual transfer in strainatate al atacantului, el ar urma sa incaseze jumatate din suma obtinuta. N-ar fi exclus ca presedintele Sportului sa fi fost de acord sa-l cedeze pe Bucur la Rapid pentru a-i creste cota, urmand ca el sa-l recomande celor de la Dinamo Kiev, asa cum a facut si cu dinamovistul Cristi Irimia.

DOUA TURNEE IN TURCIA
Rapidistii vor pleca in primul turneu de pregatire in Antalya in seara zilei de 20 ianuarie. Echipa pregatita de Razvan Lucescu va disputa in Turcia cateva jocuri amicale cu adversari din Rusia, Ucraina, Germania si Cehia. Giulestenii vor revenii in Romania pe 1 februarie, unde vor sta timp de doua, urmand sa se antreneze la Baza ProRapid. Pe 15 februarie este programat un stagiu centralizat, de data aceasta de 3 saptamani, dar tot in Antalya. Inainte de plecarea in Turcia, Lucescu Jr. vrea sa stie deja pe ce jucatori poate conta in returul campionatului.
JUCATORUL VREA SI EL
Gigel Bucur mai are contract cu gruparea din Regie pana la finalul actualei editii de campionat. Daca ar fi ramas pana in vara la Sportul Studentesc, atunci atacantul ar fi putut pleca gratis la o echipa din strainatate, ceea ce i-ar fi produs o paguba insemnata lui Vasile Siman. In clipa de fata, Bucur si-a dat si el acordul pentru a juca in Giulesti. "Vreau sa joc la Rapid. Acum astept doar ca cele doua cluburi sa ajunga oficial la o intelegere", a declarat atacantul in varsta de 24 de ani, care primeste de la Sportul Studentesc un salariu anual de 30.000 de dolari.
×
Subiecte în articol: sport bucur