x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Atac la francezi

Atac la francezi

de Delia Gomoescu    |    16 Iul 2005   •   00:00
Atac la francezi

CFR Cluj a pus gand rau echipelor occidentale. Dupa ce au trecut de spaniolii de la Athletic Bilbao, ardelenii viseaza sa-i scoata din joc si pe francezii de la Saint-Etienne.
Prima mansa a "dublei" cu formatia din Hexagon, din turul 3 al competitiei, va avea loc duminica la Cluj, de la ora 17:00 (Pro TV), returul fiind programat la 24 iulie, in Franta.

MODIFICARI. Dorinel Munteanu este nevoit sa faca in continuare schimbari in lot. Marginean si Turcu sunt indisponibili, iar Vlajic si Astilean au plecat catre alte zari. In schimb, Martin Tudor este gata de joc, la fel ca si alte doua noi achizitii, Coroian si Balint. "Munti", care astazi va fi prezent la Seara Campionilor, a pregatit temeinic partida de maine. Pe langa caseta intalnirii dintre Saint-Etienne si Neuchatel Xamax, care a fost studiata in detaliu, Dorinel a primit informatii pretioase si de la tehnicianul lui Rennes, Ladislau Bölöni. Meciul va fi arbitrat de o brigada din Belgia, avandu-l la centru pe Peter Vervecken. El va fi ajutat de asistentii Rudi Verbruggen si Vincent Despiegeleer.

CINE E SAINT-ETIENNE
La fel ca Athletic Bilbao, si Saint-Etienne este o echipa cu nume in Europa. Infiintata in 1933, gruparea din Hexagon detine 10 titluri de campioana si sase Cupe ale Frantei. In 1976, Saint-Etienne a fost finalista a Cupei Campionilor. In sezonul trecut, formatia franceza a terminat pe locul 6 in Ligue 1, fapt ce i-a permis inscrierea in Intertoto. Daca Bilbao a jucat in ambele meciuri cu echipa a doua, francezii vor trimite in teren cel mai bun "11" pe care il vor avea la dispozitie. Suporterii "verzilor" cred ca meciul va fi o formalitate, insa antrenorul Elie Baup ii contrazice: "Am vazut casetele meciurilor cu Bilbao. Acasa, romanii au practicat un joc elaborat, iar in deplasare s-au aparat foarte bine, chiar daca au primit un gol".

×
Subiecte în articol: sport