x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Atac pentru Euro 2012

Atac pentru Euro 2012

de Mihai Igirosanu    |    09 Sep 2009   •   00:00
Atac pentru Euro 2012
Sursa foto: /Gazeta Sporturilor/Intact Images

După jocul eminamente defensiv de la Paris, echipa naţională e obligată să-şi ara­te şi faţa ofensivă în meciul din această seară, de la ora 20:45, din Ghen­cea, contra Austriei. România este deja eliminată din cursa pentru CM 2010, iar austriecii mai au de doi bani speranţă.



Pentru tricolori, confruntarea cu Austria are o singură miză. Echipa lui Răzvan Lucescu are neapărată nevoie de victorie pentru a se menţine în urna a doua valorică la tragerea la sorţi a preliminariilor Euro 2012.

În vederea atingerii acestui obiectiv, succesele de pe teren propriu în faţa Austriei şi Insulelor Feroe sunt obligatorii. "Jucăm acasă şi trebuie neapărat să câştigăm această partidă. Vom încerca să facem cât mai multe puncte, pentru a rămâne în urna a doua valorică. Partida cu Austria va fi mult mai grea decât cea cu Franţa. Băieţii vin după un meci foarte greu, care din punct de vedere fizic i-a presat foarte mult. Probabil vor fi şi câteva schimbări, dar trebuie să câştigăm", a declarat directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu. Vremea nefavorabilă din ultimele zile, dar şi preţul destul de ridicat al biletelor, 25 de lei la peluze şi 80 de lei la tribuna 0, i-au ţinut cam departe pe suporteri. Vânzarea biletelor pentru meciul cu Austria nu decurge prea bine, asta în ciuda apelurilor făcute de selecţionerul Lucescu şi de preşedintele FRF, Mircea Sandu. Oficialii Federaţiei sperau ca la ora meciului în tribune să fie măcar 10.000 de spectatori.

Revine "coşmarul" Hoffer

Selecţionerul Austriei, Dietmar Constantini, se confruntă cu mari probleme de efectiv înaintea partidei cu România, având la dispoziţie doar 18 jucători valizi. Cel mai valoros atacant, Mark Janko, este suspendat pentru meciul din această seară, dar, în schimb, printre titulari va reveni atacantul lui Rapid Viena, Erwin Hoffer, cel care a marcat ambele goluri prin care Austria ne-a învins în tur, la Klagenfurt. "Nu vrem să avem rezultate doar pe termen scurt, vrem o dezvoltare continuă şi cred că suntem pe drumul cel bun. La Bucureşti avem nevoie să ţinem de minge. Cred că echipa va realiza din nou o performanţă frumoasă, dar pentru un punct sau pentru o victorie avem nevoie de un mic miracol", a spus preşedintele Federaţiei austriece, Leo Windtner.

"Naşu'", în apărarea lui Răzvan
Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a ţinut să vorbească despre atacurile lansate de mai mulţi conducători de cluburi împotriva selecţionerului Răzvan Lucescu: "De exemplu, cred că Răzvan îi va da o nouă şansă lui Adrian Cristea la meciul cu Austria. Eu cred că, dacă nu apărea Cristi Borcea cu acele declaraţii, Cristea ar fi jucat chiar şi titular în Franţa. Jucătorul a greşit când nu a fost la hotelul în care locuieşte la ora 23:00, ci la 23:45. Dacă eu eram la echipa naţională, dormeam la Mogoşoaia", a spus liderul de la Casa Fotbalului. De asemenea, Mircea Sandu a precizat că şi Florin Costea ar fi putut fi la naţională dacă Adrian Mititelu nu îl ataca pe Răzvan Lucescu.

Grupa 7
19:15    Feroe - Lituania

20:45    România - Austria
Antena 1

22:00    Serbia - Franţa
TVR 1

Clasament
1. Serbia        7    6    0    1    15-5    18p
2. Franţa        7    4    2    1    9-7    14p
3. Austria       7    3    1    3    10-10    10p
4. Lituania      7    3    0    4    6-6      9p
5. România    7    2    2    3    8-11      8p
6. Feroe        7    0    1    6    2-11      1p

Etapa viitoare (10 octombrie): Austria - Lituania, Serbia - România, Franţa - Feroe.

×
Subiecte în articol: sport