x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ataşament incredibil / Ucraineanul Cigrisnki a refuzat FC Barcelona!

Ataşament incredibil / Ucraineanul Cigrisnki a refuzat FC Barcelona!

10 Iul 2009   •   00:00

Ucraineanul Dmitri Cigrinski (22 ani, 1,90 m), fundaşul central al echipei de fotbal Şahtior Doneţk, a refuzat oferta de a se transfera la campioana Europei, FC Barcelona. Fundaşul echipei antrenate de Mircea Lucescu a preferat să evolueze în continuare la clubul ucrainean, cu care a câştigat Cupa UEFA în acest an.



"Este posibil să nu mai am o astfel de ocazie în întreaga mea carieră. Ştiu bine că Barcelona nu face în fiecare zi astfel de oferte. Pe de altă parte, trebuie să-mi demonstrez mai întâi mie că merit o astfel de ofertă, să devin şi mai bun, iar Barcelona va veni din nou după mine", a precizat Cigrinski pe site-ul oficial al lui Şahtior. El a adăugat că  un factor important în luarea acestei decizii l-a constituit o discuţie cu patronul clubului, miliardarul Rinat Ahmetov.

FC Barcelona s-a arătat dispusă să plătească 15 milioane euro pentru Cigrinski, sumă considerată insuficientă de către oficialii lui Şahtior, Mircea Lucescu evaluându-şi elevul la cel puţin 20 milioane euro. Campioana Spaniei l-a mai avut în vizor şi pe căpitanul lui Şahtior Doneţk, Dario Srna (27 ani), însă fotbalistul croat a decis, ca şi Cigrinski, să rămână la gruparea din Donek.

Rinat Ahmetov şi-a propus, de altfel, să păstreze toţi jucătorii cu care a câştigat Cupa UEFA, după finala cu formaţia germană Werder Bremen (2-1), sperând într-o evoluţie cât mai bună în viitoare ediţie a Ligii Campionilor, competiţie în care Şahtior nu a reuşit să treacă până acum de faza grupelor.

×
Subiecte în articol: sport