x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport ATHLETIC BILBAO - STEAUA / Steaua forteaza primavara europeana

ATHLETIC BILBAO - STEAUA / Steaua forteaza primavara europeana

30 Noi 2004   •   00:00
ATHLETIC BILBAO  -  STEAUA / Steaua forteaza primavara europeana

Diseara, incepand cu ora 21:45, in direct la Antena 1, Steaua incearca sa obtina macar un punct pe terenul lui Athletic Bilbao, necesar pentru o calificare sigura in "primavara europeana", in Cupa UEFA.

MIHAI IGIROSANU

Fara Dumitru, Petre Marin, Paraschiv sau Oprita, toti patru oameni de baza, Zenga va incerca sa alcatuiasca o formula de start care sa reziste pe o arena unde, in acest sezon, Real Madrid a fost invinsa, iar echipa momentului in Spania, Barcelona, abia a smuls o remiza. MIZA. De la ora 21:45, ros-albastrii joaca un meci care poate aduce si o raza de lumina sau speranta pentru un fotbal romanesc aflat in cadere libera. Nici o echipa romaneasca de club nu a mai reusit calificarea in primavara europeana, o expresie care s-a prafuit din cauza deselor esecuri lamentabile. In 1992, tot Steaua reusea performanta de a ajunge in fazele superioare ale cupelor europene.

OPTIMISM. Steaua a fost intampinata ca o mare echipa la Bilbao, insa, in frunte cu antrenorul Ernesto Valverde, orgoliosii basci nu concep ca romanii sa plece neinvinsi de pe "San Mames". Luni seara, 12 ziaristi iberici au asteptat trupa lui Zenga la Hotelul Sheraton, realizand interviuri cu fostul mare portar italian si urmarindu-i pe jucatorii Stelei pana la urcarea in camere. In acest timp, la finalul antrenamentului sustinut de Athletic, antrenorul Valverde declara: "Steaua este o echipa cunoscuta, pe care am urmarit-o cu mare atentie, dar nu are nici o sansa sa plece neinvinsa de pe «San Mames». Avem nevoie de victorie si o vom obtine".

CATEDRALA. Steaua isi joaca viitorul european pe unul dintre cele mai temute stadioane din "Primera Division". Inaugurata in urma cu 93 de ani, "Catedrala", denumire sub care mai este cunoscuta in Spania arena "San Mames", are 40.000 de locuri. Pe stadionului lui Athletic sunt arareori locuri goale, iar pentru aceasta seara atmosfera se anunta a fi una extrem de fierbinte. Presa spaniola sustine ca postul antrenorului Valverde va fi in pericol daca echipa nu va reusi sa invinga pe Steaua, compromitandu-si sansele la calificarea in primavara europeana, iar in campionat fiind situata pe locul 12.

UEFA LE-A ACCEPTAT "EUSKADI" PE PIEPT
UEFA a aprobat solicitarea clubului Athletic Bilbao privind imprimarea cuvantului "Euskadi" pe tricouri la partidele cu Steaua si cu Standard Liege, din Cupa UEFA. Va fi prima reclama imprimata pe tricourile celor de la Athletic Bilbao, in cei 106 ani de existenta ai clubului. Initial, UEFA a respins solicitarea clubului spaniol. Cuvantul "Euskadi" (foto) va fi imprimat pe tricouri in virtutea unui acord cu Ministerul Culturii din Tara Bascilor, pentru 350.000 de euro.

ZENGA, DOUA CONFERINTE
Ieri dimineata, in jurul orei 11:00 (12:00 la Bucuresti), jucatorii Stelei au avut in program o plimbare prin centrul orasului Bilbao, prilej cu care Neaga si compania au dat si o raita prin magazinele cu suveniruri specifice Tarii Bascilor. Fotbalistii ros-albastrilor isi mentin silenzio-stampa fata de presa din Romania, fapt confirmat chiar de capitanul echipei, Mirel Radoi. La ora 16:00, ora Romaniei, in incinta Hotelului Sheraton, unde este cazata echipa din Ghencea, antrenorul Walter Zenga (foto) a sustinut o conferinta de presa pentru mass-media romaneasca. Seara, inaintea antrenamentului oficial pe care Steaua la sustinut pe stadionul "San Mames", Walter Zenga a participat si la conferinta de presa oficiala, alaturi de omologul sau de la Athletic Bilbao, Ernesto Valverde.

GURPEGUI
Un membru al Comisiei Nationale Antidoping din Spania a declarat ieri ca Federatia Spaniola de Fotbal nu poate anula suspendarea de 2 ani dictata contra mijlocasului Gurpegui. Presedintele forului spaniol, Angel Maria Villar, afirmase ca va ridica suspendarea jucatorului lui Athletic. Potrivit cotidianului AS, singura care poate lua o decizie este Comisia Nationala Antidoping. Pana la judecarea apelului, Gurpegui va avea drept de joc pentru Athletic.

GIGI BECALI
Dezamagit ca nu a reusit sa obtina un procentaj prea bun in cursa pentru presedintie si ca PNG nu poate intra in Parlament, patronul Stelei, Gigi Becali, si-a amanat plecarea spre Bilbao. El trebuia sa plece luni la pranz catre Spania, dar a decis sa decoleze abia in aceasta dimineata. Patronul liderului de toamna al Diviziei A va pleca la Bilbao la bordul unui avion particular, pentru inchirierea caruia a scos aproximativ 15.000 de dolari din buzunar.

CUPA UEFA - GRUPA B
ASTAZI
  • 21:45 - Antena 1 Athletic Bilbao - Steaua
  • 21:45 Besiktas - Standard Liege
  • Parma sta

    CLASAMENT
  • 1. Steaua 3 2 0 1 4-2 6
  • 2. Besiktas 2 1 0 1 4-3 3
  • 3. Athletic 2 1 0 1 3-3 3
  • 4. Standard 2 1 0 1 2-3 3
  • 5. Parma 3 1 0 2 2-4 3

    ULTIMA ETAPA (16 DECEMBRIE 2004)
  • Standard Liege - Athletic Bilbao
  • Parma - Besiktas
  • Steaua sta.
  • ×
    Subiecte în articol: sport steaua bilbao athletic athletic bilbao