x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Au schimbat istoria

Au schimbat istoria

08 Apr 2004   •   00:00

Chelsea si Adrian Mutu vor juca in premiera in semifinalele Ligii Campionilor. Echipa miliardarului Roman Abramovici a invins cu 2-1 pe Arsenal chiar pe „Highbury", la capatul unui meci senzational.

Atacantul roman, nerefacut complet, a ramas insa pe banca pe tot parcursul meciului. In penultima faza a competitiei, Chelsea va juca impotriva francezilor de la AS Monaco, care au reusit surpriza serii eliminand pe Real Madrid.

REVENIRE. Dupa 1-1 in partida tur, formatia antrenata de Claudio Ranieri avea nevoie de o victorie pentru a merge mai departe. Chelsea nu mai castigase insa in fata lui Arsenal de 6 ani, perioada in care se intalnisera de 17 ori. Iar dupa ce „tunarii" au deschis scorul prin Reyes in ultimele secunde ale primei parti parea ca nici de data aceasta cursul istoriei nu se va schimba. Totusi, imediat dupa pauza Lampard a reusit egalarea, iar Bridge a adus succesul „albastrilor" cu 3 minute inainte de final.

CARACTER RUSESC. „Sunt un om nebun. Am fost in delir timp de 30 de secunde dupa golul lui Bridge. Am vrut sa ma alatur jucatorilor de pe teren. Oamenii spun ca sunt un cadavru ambulant, insa nu sunt. Inca ma misc si voi continua sa lupt", a spus Ranieri la finalul meciului. Incantat de revenirea spectaculoasa a echipei sale, patronul Roman Abramovici a spus ca „baietii au aratat un caracter tipic rusesc prin maniera in care au luptat pana la capat".
Delia Gomoescu


Real, cazuta din cer

Bomba zilei a explodat pe stadionul „Louis II" din Monte Carlo, unde Monaco a spulberat visul Realului de a deveni pentru a zecea oara campioana a Europei. Invingatoare cu 4-2 in meciul de la Madrid, formatia spaniola era cu un picior in semifinale.

SCHIMBARI. „Bine ati venit pe pamant!", a titrat cotidianul madrilen AS dupa eliminarea echipei lui Carlos Queiroz. „Nu a fost nevoie de un mare rival. A fost de ajuns un adversar minor, de aceea Real nu are nici o scuza", scrie publicatia iberica. Formatia madrilena a inregistrat cel mai slab rezultat in Liga Campionilor din ultimele cinci sezoane. Cu portughezul Carlos Queiroz pe banca, madrilenii nu au izbutit sa bifeze a cincea semifinala consecutiva si sa egaleze recordul detinut de marea echipa a lui Di Stefano, care a ajuns in penultimul act al competitiei de cinci ori la rand intre 1956 si 1960. In urma esecului de marti seara, presa italiana scrie ca echipa spaniola va fi preluata de antrenorul lui Juventus, Marcello Lippi, in locul acestuia urmand sa vina tehnicianul lui AS Monaco, Didier Deschamps.

×
Subiecte în articol: sport