x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Austria se cere afară

Austria se cere afară

19 Oct 2007   •   00:00
Austria se cere afară
Sursa foto: K.JOSCH/

Peste 10.000 de fani au semnat o petiţie prin care cer retragerea favoriţilor de la competiţia pe care o organizează vara viitoare, alături de Elveţia.

Peste 10.000 de fani au semnat o petiţie prin care cer retragerea favoriţilor de la competiţia pe care o organizează vara viitoare, alături de Elveţia.

Una dintre organizatoarele turneului final al CE de anul viitor, Austria, nu este privită cu ochi buni de propriii suporteri. O petiţie pentru ca naţionala Austriei, calificată din oficiu la CE ca ţară organizatoare, a fost semnată de peste 10.000 de persoane, care cer retragerea ţării lor de la această competiţie.

Propunere. "Este uimitor", a declarat Michael Kriess, purtătorul de cuvănt al grupului care a lansat iniţiativa la inceputul lunii octombrie. Acesta şi-a argumentat demersul: "Austria are coloană vertebrală. Trebuie să conştientizăm faptul că naţionala noastră se află pe locul 85 in clasamentul mondial şi nu işi are locul in una din cele mai dure competiţii din lume". Kriess nu s-a oprit aici: "Austria nu a trebuit să se califice pe teren şi de aceea propunem să işi cedeze locul voluntar celei mai bune echipe eliminate din preliminarii". Totuşi, presa austriacă susţine că, după succesul de miercuri in meciul amical cu reprezentativa Coastei de Fildeş, scor 3-2, postul selecţionerului Josef Hickersberger pare să se fi consolidat. Posibil ca ultimatumul să fie la următoarea partidă de verificare, cu Anglia, programată la 16 noiembrie, reproşul fiind faptul că in 11 luni Austria nu a reuşit nici o victorie in opt partide disputate, exceptănd succesul cu Coasta de Fildeş. In schimb, preşedintele UEFA, Michel Platini, nu este de acord: "E cea mai proastă iniţiativă din lume".

×
Subiecte în articol: sport