x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Auto-retrogradatii

Auto-retrogradatii

03 Mai 2004   •   00:00

Oradenii s-au prezentat fara suflu in fata Stelei, taindu-si, practic, singura craca de sub picioare. In minutul 26, conturile erau incheiate gratie unor autogoluri hilare ale gazdelor.

TIBERIU KISS - Oradea

Cu victoria tarzie obtinuta sambata de Dinamo in subconstient, stelistii se asteptau la un meci infernal in fata unei echipe disperate.

Rachita, co-autor la golurile oradenilor

Problemele echipei lui Piturca au fost spulberate dupa mai putin de jumatate de ora, cand poarta tanarului Vatca fusese perforata deja de doua ori. Mai grav pentru echipa lui Muzsnay este ca golurile fusesera marcate de jucatorii sai, Cristian Munteanu si Dumitra. In ambele faze, ei au fost presati de libero-ul Stelei, Rachita, urcat in careu pentru doua faze fixe. Astfel, Oradea si-a semnat in modul cel mai dureros si frustrant cu putinta retrogradarea. Cu 19 puncte si „ - 17" la adevar, bihorenii par a fi prima victima a finalului de sezon.

Dica golgeter

Dupa ce Dica a marcat superb pentru 3-0, meciul a devenit unul asemanator unei harjoneli copilaresti in curtea unei scoli. Cu gazdele resemnate si stelistii eliberati de orice tensiune, cele doua porti au fost supuse unui sir parca interminabil de ocazii incredibile. Stelistul Dinita si oradeanul Vrajitoarea - care a amenintat inaintea meciului ca se retrage din fotbal - au fost „liderii" incontestabili ai festivalului de ratari. In cazul lui Vrajitoarea, intentia pare a fi una benefica pentru echipa.

„Au fost 6 minute fatidice in care Steaua a marcat de trei ori dar, din pacate, primele doua goluri le-au reusit fundasii nostri"
Zsolt Muzsnay (antrenor FC Oradea)

„Sper ca Oradea sa se salveze in extremis. Daca nu va reusi, ii doresc sa revina cat mai repede in Divizia A."
Stefan Iovan (antrenor Steaua)

Muzsnay: „Speram, ce sa facem, sa ne impuscam?"

Dupa partida, antrenorul oradenilor, Zsolt Muzsnay, care l-a titularizat in premiera pe portarul Cosmin Vatca, de 22 de ani, a acuzat pregatirea fizica a propriilor elevi. „Gresim mult la fazele fixe si asta ne costa. Este inadmisibil ca in minutul 60 jucatorii mei sa acuze crampe musculare". In ciuda situatiei dezastruoase din clasament, el a apreciat ca Oradea mai are inca sanse sa se salveze. „Speram in continuare, ce sa facem? Sa ne impuscam". La randul sau, „secundul" Stelei, Stefan Iovan, a realizat importanta victoriei. „Nu trebuia sa facem pasi gresiti, si de aceea e bine ca am invins. E de regretat insa ca ratam asa de mult si ca facem greseli in aparare".

Gigi Becali nu s-a bucurat la goluri

Chiar daca la Oradea a fost Steaua, tribunele nu au fost arhipline. Atitudinea suporterilor l-a impresionat insa pe Gigi Becali, patronul echipei bucurestene. „Am fost primit cel mai bine dintre toate locurile pe unde am umblat. Nu m-am bucurat la goluri pentru a nu sfida acest public minunat. Pacat ca Oradea nu prea mai are sanse sa se salveze", a spus oficialul stelist.
×
Subiecte în articol: sport oradea