x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport AUTO - Stirile zilei

AUTO - Stirile zilei

22 Apr 2004   •   00:00

Ssang Yong se innoieste

Constructorul de automobile sud-coreean Ssang Yong va lansa in curand un nou model, Rodius, cu care spera sa obtina rezultate foarte bune in cadrul clasei monovolumelor. Noul MPV, cu nume de cod A100, se bazeaza pe platforma ultimei generatii a modelului Chairman si a primit numele dintr-o combinat ie intre englezescul road (drum) si numele lui Zeus, stapanul miticului Olimp. Ca motorizare, Rodius va dispune de un propulsor Mercedes derivat de 2,7 litri, diesel commonrail, care va echipa si noua versiune a SUV-ului Rexton, ce se va lansa tot in acest an. Constructorii spera ca, in Coreea de Sud, sa vanda 4.000 de unitati lunar.

GM si Ford, uniti pentru o cutie de viteze

Gigantii industriei auto, General Motors si Ford, care ocupa locurile 1, respectiv 3 in topul vanzarilor pe plan mondial, vor colabora pentru realizarea unei cutii de viteze automata cu sase rapoarte, care ar putea reduce consumul de carburant cu 4 la suta fata de transmisia traditionala, cu 4 viteze. Pentru acest proiect, cele doua companii au investit o suma exorbitanta, de 720 de milioane de dolari, acordul pentru aceasta colaborare fiind semnat inca din 2002. "Viitorul inseamna sase viteze", a declarat un oficial Ford. Cele doua companii au colaborat si in trecut, vanzandu-s i reciproc componente, dar acesta este primul proiect de anvergura in care se unesc.

Hummer baga "artileria grea"

Lupta nebuna dintre Hummer si Jeep pentru suprematie in domeniul masinilor de teren i-a determinat pe primii sa recurga la "artileria grea". Acestia vor oferi un pachet nou pentru toate modelele, ce va consta intr-un motor diesel Duramax mult mai puternic si o transmisie mai performanta. Aceasta strategie a fost abordata si de rivalii de la Jeep, care au "intarit" modelul Wrangler Rubicon. Jeep ramane totusi in fata lui Hummer la capitolul vanzari pe piata americana, unde a intregistrat o crestere cu 21 la suta in luna martie, fata de o scadere cu 26 la suta a rivalilor.

×
Subiecte în articol: sport